برگزاری بیست و پنجمین اجلاس رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در بیستوپنجمین اجلاس رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور که ۳۰ آبان ۱۳۹۸ برگزار شد، با اشاره به حوادث اخیر کشور گفت: «اخیراً شاهد حوادثی در کشور بودیم که مایه تأسف است. اگرچه بیان نظرات و اعتراضات حق مردم است، اما وارد شدن به فاز تخریب به هیچوجه پذیرفتنی نیست».
وی افزود: «از همه دانشگاهیان تشکر میکنم که حساسیت زمان را درک کردند به طوری که برنامههای درسی، آموزشی و پژوهشی در دانشگاهها با آرامش برگزار شد».
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به قطع شدن اینترنت در پی حوادث اخیر، خاطر نشان کرد: «قطع شدن اینترنت مشکلات زیادی را برای دانشگاهها ایجاد کرده که امیدواریم به زودی رفع شود. دانشگاههای ما، دانشگاههای بینالمللی هستند و مراودات گستردهای با جهان بیرون دارند. در این جهت و برای حل مشکل با وزارت علوم، مذاکراتی برای وصل شدن اینترنت انجام گرفته است که امیدواریم به زودی مشکل دانشگاههای کشور در این زمینه حل شود».
وی در ادامه سخنان خود ضمن تشریح سرفصلهای مهم بیست و پنجمین اجلاس، اظهار کرد: «در این اجلاس ساماندهی سهمیههای کنکور، بودجه و رتبهبندی دانشگاهها، آئیننامههای کمیته انضباطی، نحوه پوشش در دانشگاهها، پیشنهادات وزارت علوم درباره نظام پرداخت حقالتدریسیها و مشکل مسکن اعضای هیأت علمی دانشگاهها مورد بررسی قرار میگیرد».
دکتر نیلی احمدآبادی، همچنین با تأکید بر ضرورت متناسبسازی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاهها گفت: «در حال حاضر تعداد استادان جوان دانشگاهها بسیار کم است و همین موضوع باعث شده اعضای هیأت علمی نخبه را از دست بدهیم. بنابراین در چنین شرایطی باید کمک کنیم نخبگان در کشور بمانند. همچنان که بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب، اگر میخواهید از مشارکت دانشگاهیان و نخبگان بهره ببرید، باید مقدمات و شرایطی فراهم شود که اعضای هیأت علمی و نخبگان بتوانند در کشور ماندگار شوند».
دکتر جبارعلی ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران، نیز در بخش دیگری از اجلاس گفت: «این اجلاس هر دو ماه یکبار بین رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور برگزار میشود که هدف آن همافزایی و پیدا کردن راهکارهای مناسب در حوزه آموزش عالی کشور است».
وی افزود: «علاوه بر مسئولان دانشگاهها از نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش کشور در این اجلاس حضور دارند و تلاش میشود مهمترین دغدغه دانشگاهها که همان بودجه سال ۹۹، ساماندهی پذیرش دانشجو و مشکلات جاری، بحث و بررسی شود.
دکتر ذاکری، عنوان کرد: «استادان دانشگاه برای پذیرش دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد، مطابق آئیننامه داخلی ظرفیتی دارند که متناسب با دانشآموختگی دانشجویان و عملکرد پژوهشی آنان تعیین میشود».
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران، درباره شیوهنامههای پیگیری تقلب دانشجویان در دانشگاهها، بیان کرد: «این موضوع برای دانشگاههای سطح یک و در سطح بینالمللی به ندرت اتفاق میافتد و در طول سال گذشته حتی یک مورد تقلب در رسالههای دانشگاهی نداشتهایم».
وی با تأکید بر اینکه پایاننامههای دانشگاه علم و صنعت ایران به صورت الکترونیکی تدوین و ارائه میشوند، خاطرنشان کرد: «با توجه به مدیریت سبز و در جهت کاهش مصرف کاغذ تمام پایاننامهها به صورت الکترونیکی ارائه میشوند و دانشگاه علم و صنعت ایران این موضوع را به خوبی دنبال میکند».
نظر شما :