معاون پژوهشی دانشگاه تهران؛
رسالهها و پایان نامههای تحصیلات تکمیلی ظرفیت ارزشمند دانشگاهها برای ایجاد تحول است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت پژوهشی، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران در سی و چهارمین اجلاسیه معاونان پژوهشی دانشگاههای بزرگ و برتر کشور که ۲۳ آبان ۱۳۹۸ در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، با تأکید بر اهمیت برگزاری منظم اجلاسیه به الگوساز بودن اقدامات دانشگاههای بزرگ و برتر در سطح کشور اشاره کرد و رسالهها و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی را ظرفیت ارزشمند دانشگاهها برای ایجاد تحول دانست.
دکتر موحدی، معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، نیز با بیان تنگناها و فرصتهای ایجاد شده درباره تحریمها، طرح پویش دانشبنیان حمایت از صنعت داخلی را مطرح کرد. توجه به حل مسائل صنعت، ایجاد اعتماد متقابل، حمایت از واحدهای فنی و صنعتی، استفاده از ظرفیت دانشجویان فارغالتحصیل در دوره خدمت سربازی و ایجاد همکاریهای استراتژیک بین دانشگاه و صنعت از مهمترین موضوعات این طرح بود.
همچنین دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به توسعه صنعت از نسل اول تا پنجم، به طرح موضوع حرکت دانشگاه بهعنوان عالیترین بخش علمی کشور در مرزهای دانش پرداخت که وظیفه ذاتی آن تولید دانش در سطح نسل چهار و پنج صنعت است، درحالیکه صنعت کشور هنوز در نسل دو و سه باقی مانده است.
در ادامه دکتر برومند، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن بیان تجربه سالهای گذشته در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه، توجه به حل مسائل پیشرانهای صنعت را با اهمیت برشمرد.
وی ایجاد شبکه حل مسئله و چالشهای کشور در سطح دانشگاهها و توأمان توجه به آینده و صنعت نسل چهارم و پنجم و تغییر رابطه مجری – کارفرمایی میان دانشگاه و صنعت و همچنین رابطه همکاریهای استراتژیک را بهعنوان راه حل مسائل مطرح کرد.
دکتر سید مهدی ابطحی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، نیز در ابتدای این اجلاس ضمن خوشامدگویی گزارشی از فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان ارائه کرد.
پویش دانشبنیان حمایت از صنعت داخلی، مهمترین کارکردهای دانشگاهها در حوزه فناوری و چگونگی اجرای بند (ه) تبصره ۴ بودجه سال ۱۳۹۸ از مهمترین موضوعات مطرح شده در این اجلاسیه بود.
نظر شما :