خبرگزاری آریا - معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده در آیین گرامیداشت زندهیاد طوبی کرمانی تصریح کرد: دکتر کرمانی به تمام معنی هم از لحاظ رفتاری و هم از لحاظ گفتاری، نماد زن تراز انقلاب اسلامی بود.

معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده در آیین گرامیداشت زندهیاد طوبی کرمانی تصریح کرد: دکتر کرمانی به تمام معنی هم از لحاظ رفتاری و هم از لحاظ گفتاری، نماد زن تراز انقلاب اسلامی بود.
آیین گرامیداشت زندهیاد طوبی کرمانی امروز 22 شهریورماه به همت فرهنگسرای گلستان و با مشارکت اتحادیه جهانی زنان مسلمان، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و شهرداری منطقه 8 با حضور انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده، محسن مسچی، معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و برخی از اعضای اتحادیه جهانی زنان مسلمان و شخصیتهای فرهنگی و علمی در کتابخانه طوبی کرمانی برگزار شد.
دکتر کرمانی نماد زن تراز انقلاب اسلامی بود
انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده نیز در این آیین اظهار کرد: حقیقتاً سخن گفتن از خانم دکتر کرمانی برای من سخت است. قریب به 30 سال الگوی عملی یک زن مسلمان انقلابی را در وجود ایشان مشاهده کردم. ایشان به تمام معنی هم از لحاظ رفتاری و هم از لحاظ گفتاری، نماد زن تراز انقلاب اسلامی بود.
خزعلی، رئیس سابق دانشگاه الزهرا درباره طوبی کرمانی و شیوه آشنایی خود با وی گفت: در سال 1374 از خانم کرمانی دعوت کردیم که در بخش بینالملل سازمان حج با ما همکاری کنند و چون خیلی خوب به زبان انگلیسی تسلط داشتند، توانستند کمکهای بسیاری به ما در این حوزه کنند. ایشان فرد بسیار مخلص، با تلاش و پرتوان بودند و بدون هیچگونه اغماضی از حق سخن میگفتند و بااینکه در بسیاری از موقعیتها مدیر و مسئول بودند، ولی همه کارها را خودشان انجام میدادند و هیچوقت دستور نمیدادند. روحیه بانشاطی داشتند و هرگز در کار ناامید نمیشدند. معمولاً در محیطهای کاری مردانه، پذیرش خانمها کمی سختتر انجام میگیرد، ولی ایشان باوجود همه این مشکلات یکتنه میجنگیدند و برنامهها را اجرا میکردند. یادم هست که در یکی از سفرهایمان به مکه، در نشستهای متعددی که در مکه و مدینه برای کاروانهای ایرانی مقیم اروپا و آمریکا میگذاشتیم، حاضر میشدند و با مسئول کاروان یا زائران بحث و گفتوگو میکردند.
معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: اخلاق ایشان نیز همیشه زبانزد بود و همواره تلاش میکرد با گفتار نرم و تواضع، کارها را پیش ببرد، بااینکه مسئولیت داشت و بهعنوان مدیر بخش مربوطه شناخته میشد، اما با نهایت تواضع مثل کارشناس و کارمند کارهای بسیار پایین مجموعه را خودش انجام میداد.
خزعلی در پایان گفت: خاطرم هست برای برگزاری سمینارهایی که در مکه برای ایرانیان خارج از کشور برپا میشد، به تکتک کاروانها سر میزد، با رؤسای آن حرف میزد، مشکلات ایرانیان خارج از کشور را میشنید و سعی میکرد راهحلی برای آن ارائه دهد، باید بگویم برگزاری چنین جلساتی با این ابعاد قبل از خانم دکتر کرمانی در سازمان حج وجود نداشت. جمعیت بسیاری از ایرانیان جمع میشدند، هدایای زیبای فرهنگی به آنان داده میشد، بخش عمدهای از این فعالیتها مرهون شور و انگیزهای بود که خانم کرمانی به کار داشت و با تمام وجود خودش را به کار میسپرد. یکی از کارهایی که در سازمان حج و زیارت دنبال میشد، پاسخگویی به مراجعین از دیگر کشورها بود.
محسن مسچی، معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این آیین، ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالگرد درگذشت آن حکیمه فاضله، گفت: مرحومه طوبی کرمانی بانوی پرافتخار ایران اسلامی نمونه یک مادر واقعی، محقق توانا و شخصیت ارزشمند تقریبی در عصر خود بودند. آن فقیده سعیده برخاسته از خانوادهای اصیل و از چهرههای برجسته و فعال مرتبط با محافل علمی و فرهنگی جهان اسلام و فعالیتهای وحدتآفرین بود و ارتباطات گستردهای با بانوان اندیشمند تأثیرگذار در جهان اسلام برقرار کرد که ثمره آن تشکیل جلسات و حضور تأثیرگذار و خدمات ماندگار در مجامع بینالمللی و داخلی و دهها اثر ارزشمند در قالب تألیف، تحقیق، سخنرانیهای علمی و مقالات بود.
مسچی افزود: ایشان حقیقتاً مظهر مادری نمونه برای زنان مسلمان بود؛ با فزونی علم و دانش و فرهنگ، تعهد دینی و مذهبی بهدور از هرگونه تعصب و فرقهگرایی، تواضع کمنظیر به مثال انبیاء و اولیاء، حیای مریمی، مهربانی فاطمی و بلاغت زینبی، عمر خود را در راه خدمت به اسلام و مسلمین و مسیر جهاد و وحدت سپری کرد. ولایتمداری، طرفداری عالمانه از گفتمان انقلاب اسلامی، پایبندی و پاسداری نسبت به آرمانهای انقلاب اسلامی و اخلاقمداری از ویژگیهای بارز این بانوی فرهیخته و بافضیلت بود.
وجود زندهیاد طوبی کرمانی سرشار از محبت اهلبیت(ع) بود
معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه به بیان صفات برجسته زندهیاد کرمانی پرداخت و اظهار کرد: او برای کارهای خود با فلسفه و منطق دلیلآوری داشت و وجودش سرشار از محبت اهلبیت(ع) بود. مسئله ولایتفقیه و ضرورت اطاعت از ولی فقیه را بهخوبی به دیگران آموزش میداد و تشریح میکرد. نگاه تقریبی ایشان در برابر بحرانهای جوامع اسلامی، او را به فردی با بصیرت تبدیل کرد.
مسچی بیان کرد: مرحوم کرمانی نسبت به امام خامنهای، اخلاص و صداقت و محبت خاصی داشت و خود را ملزوم به رعایت فرمایشات ایشان میدانست. دکتر کرمانی زنی در تراز انقلاب اسلامی بود که به حقیقت نه شرقی و نه غربی بودن یک بانوی مسلمان را به گوش جهانیان رساند. او تمام عمر خود را صرف اسلام کرد و مدرس برجسته دانشگاههای تهران، امام صادق(ع) و الزهرا(ع) بود.
معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی زندهیاد کرمانی را فردی مسئولیتپذیر معرفی کرد و گفت: ایشان تبعات تمام امور را خود میپذیرفت و مدیریت بحران عالی داشت. ایشان فلسفه کودکان را پیریزی کردند و سخنران بینظیری بودند که از داستانهای مثنوی مولانا با بیان کودکانه، پیامها و پندهای فراوانی استخراج نمودند و به فرزندان میهن ارائه میکردند.
مسچی در پایان سخنان خود گفت: دکتر کرمانی تمام موفقیتهای خود را از همسر خود میدانستند و دو فرزند صالح و عالم به نامهای پیمان و پیام به جامعه هدیه کردند. آخرین خاطره من از ایشان این بود که در یکی از جلسات مجمع تقریب مذاهب با حال بیمار حاضر شدند و فرمودند که این آخرین جلسهای است که من در مجمع حاضر میشوم، از همه دوستان حلالیت طلب میکنم و متأسفانه دو سه روز بعد از این اتفاق، به دیار حق شتافتند.
یکی از مؤلفههای تمدن ایرانی اسلامی، وجود خانم طوبی کرمانی است
حجتالاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بهعنوان دیگر سخنران این آیین به حاضران جلسه گفت: سالها طول خواهد کشید که چنین فیلسوفی دوباره به دنیا معرفی شود. یکی از مؤلفههای تمدن ایرانی اسلامی وجود خانم طوبی کرمانی است و جامعه به اسوههایی مانند ایشان نیاز فراوانی دارد.
وی افزود: مرحومه طوبی کرمانی، استاد برجسته دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، اولین رایزن فرهنگی زن جمهوری اسلامی، عضو هیئتعلمی بعثه مقام معظم رهبری، اولین بانوی رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در یونان بود و باید پرسید آیا میتواند یک بانو تمامی این فضایل و محاسن را باهم داشته باشد و همزمان مادری فداکار و همسری دلسوز باشد؟ جواب این سؤال دکتر کرمانی هستند که الگوی کامل یک زن ایرانی مسلمان بودند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: در شهر تهران میتوانیم سمپوزیومهایی برای بانوانی که الگوی کامل یک زن مسلمان هستند، داشته باشیم. میتوانیم جشنوارهای به نام مرحوم دکتر طوبی کرمانی برگزار کنیم و بانوان توانمند در عرصه علم و فلسفه و دانش را به مردم معرفی کرده و از آنان تقدیر و تشکر کنیم.
حجتالاسلام امرودی گفت: متأسفانه سال گذشته سه بانوی گرانقدر انقلاب اسلامی ایران را از دست دادیم که فقدان حضورشان امروز بیش از گذشته حس میشود. دکتر مهری سویزی، دکتر فاطمه رهبر و دکتر طوبی کرمانی نمونههای بارز یک زن مسلمان عالم و دانشمند و مجاهد و فرزانه بودند. به امید خدا با مدیریت شهری انقلاب برای گرامیداشت یاد و نام این عزیزان، مراسم یادبود برگزار خواهیم کرد.