اولین جشنواره بین‌المللی طراحی گنسای در پردیس هنرهای زیبا برگزار شد

۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۸:۲۳ کد : ۵۳۶۱ اخبار اخبار هنری
تعداد بازدید:۱۸۷۸
اولین جشنواره بین‌المللی طراحی گنسای، ۶ اسفند ۱۳۹۶ با مشارکت پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا برگزار شد.
اولین جشنواره بین‌المللی طراحی گنسای در پردیس هنرهای زیبا برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پردیس هنرهای زیبا، دکتر شاهین حیدری، رئیس پردیس هنرهای زیبا در ابتدای این مراسم ضمن خوش‌آمدگویی و تبیین سابقه روابط بین دو کشور ایران و ژاپن گفت: «ما در دانشگاه‌ها باید به سطح علمی و فرهنگی این روابط بپردازیم و خوشحالیم که به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌ها، حدود ۱۰ سال است که با کمک همکاران توانستیم در دانشگاه‌های مختلف ژاپن کارگاه‌های آموزشی برگزار کنیم».

وی با اشاره به گسترش روابط بین‌المللی دانشگاه‌ها خاطر نشان کرد: «یکی از مهم‌ترین مسائل ما، توسعه روابط بین‌المللی دانشگاه تهران با سایر دانشگاه‌های دنیاست، که در این زمینه باید به‌خوبی از تجارب هم استفاده کنیم».

دکتر حیدری افزود: «یکی از این تجربیاتی که به نوعی با پردیس هنرهای زیبا نیز در ارتباط بود، موضوعی است که یک محقق ژاپنی آغاز و در آن نوعی از دیزاین را در ارتباط با طراحی محصولات مطرح کرده، که می‌تواند در کشور ما بسیار مؤثر و کاربردی باشد».

رئیس پردیس هنرهای زیبا تصریح کرد: «این جشنواره برای اولین بار در ایران با هدف گردآوری ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه در زمینه طراحی محصولات به‌منظور کاهش خسارت پس از سوانح طبیعی و با پیگیری‌های خانم دکتر فرزام، عضو هیأت علمی گروه طراحی صنعتی پردیس هنرهای زیبا برگزار می‌شود، که امیدواریم بتوانیم به نتایج خوبی نیز دست یابیم».

مهندس محمدحسین مقیمی، استاندار تهران نیز با اشاره به سابقه طولانی روابط و همکاری‌های ایران و ژاپن در زمینه‌های تجاری، بازرگانی و علمی بهره‌گیری از روش‌های علمی را در مقابله با زلزله بسیار سازنده ارزیابی کرد.

وی بهره‌گیری از طراحی گنسای در اجرای طرح بازآفرینی را بسیار راه‌گشا توصیف کرد و افزود: «باید از ظرفیت محافل و سمینارهای تخصصی در زمینه مهندسی و مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله استفاده کنیم. با اجرای طراحی گنسای در طرح بازآفرینی بافت‌های فرسوده، در صورت وقوع زلزله تلفات ناشی از آن را به حداقل خواهیم رساند. استفاده از طرح‌های علمی نظیر طراحی گنسای و تجارب کشورهایی مانند ژاپن در اجرای طرح بازآفرینی در تهران بسیار راه‌گشاست».

دکتر کوبایاشی، سفیر ژاپن در سخنانش با اشاره به اهمیت روابط دو کشور به‌ویژه در سطح دانشگاه‌ها علاقه‌مندی کشور ژاپن را به چنین روندی ابراز کرد.

در ادامه مراسم دکتر نعمت حسنی، ر ئیس دانشکده عمران دانشگاه شهید بهشتی به تشریح موضوع از منظر علمی پرداخت و دکتر احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اهمیت طراحی گنسای را به‌ویژه در مواقع بحران و زلزله مورد تاکید قرار داد.

اجرای کارگاه آموزشی توسط پرفسور جیرو ساگارا، رئیس دپارتمان طراحی محصول دانشگاه کوبه دیزاین ژاپن و دکتر فرزام، عضو هیأت علمی پردیس هنرهای زیبا و دبیر علمی همایش، پایان بخش روز اول جشنواره طراحی گنسای بود و ادامه کارگاه‌ها در سفارت ژاپن در روز دوشنبه هفتم و دانشگاه الزهرا هشتم اسفند برگزار شد.

این جشنواره با حضور آقای کوبایاشی سفیر ژاپن در ایران، پرفسور جیرو ساگارا، رئیس دپارتمان طراحی محصول دانشگاه کوبه دیزاین ژاپن، دکتر محمدحسین مقیمی استاندار تهران، دکتر احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، دکتر نعمت حسنی رئیس دانشکده مهندسی عمران دانشگاه شهید بهشتی و مسئولان و دانشجویان پردیس هنرهای زیبا در تالار شهید آوینی برگزار شد.

 


نظر شما :