نخستین تالار موزه یک زن هنرمند، در دانشگاه تهران افتتاح شد

۲۵ آذر ۱۳۹۶ | ۱۵:۱۹ کد : ۴۹۹۸ اخبار اخبار هنری
تعداد بازدید:۲۷۳۱
نخستین تالار موزه یک زن هنرمند، با حضور مسئولان فرهنگی و دانشگاهی در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران افتتاح شد.
نخستین تالار موزه یک زن هنرمند، در دانشگاه تهران افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، تالار دائمی منیر شاهرودی فرمانفرمایان در ۹۵ سالگی این هنرمند سرشناس، با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، رئیس دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهندس سید محمد بهشتی و جمعی از هنرمندان و مسئولان، جمعه شب، ۲۴ آذر در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران، گفت: سپاسگزاری ویژه دارم از تشریف فرمایی هنرمند برجسته، بانوی گرانقدر سرکار خانم منیر شاهرودی فرمانفرمایان و خانواده محترمشان و دیگر عزیزانی که محبت کردند و دعوت ما را پذیرفتند؛ به خصوص از مهندس محمد بهشتی که از ابتدای این پروژه یار ما بودند و همراهی کردند تشکر کنم.

وی افزود: به نمایندگی از دانشگاه پر قدمت و افتخار تهران، حضور شما را در این باغ که نشانه‌ای از قدمت فرهنگ و علم در این کشور است گرامی می‌دارم. جای خشنودی است که پس از حدود یک سال پیگیری، امروز شاهد افتتاح این نگارخانه هستیم.

دکتر سرسنگی با اشاره به روند وقف این آثار گفت: یک روز من سر کار بودم آقای مهندس بهشتی به من زنگ زدند و گفتند که می‌خواهم با همدیگر برویم و کارگاه خانم فرمانفرمایان را ببینیم. به اتفاق مهندس بهشتی خدمت این بانوی هنرمند رسیدیم و ضمن دیدن آثار ارزشمند ایشان، این بحث مطرح شد که این کارها وقف دانشگاه تهران شود.

وی اظهار داشت: طبیعی است که ما بسیار استقبال کردیم و سپاسگزار این نظر بالا و روحیه بزرگ این هنرمند گرامی شدیم. بعد از آن جلسه، مقدمات ملاقات خانم شاهرودی با رئیس محترم دانشگاه تهران فراهم شد و در آنجا وقف نامه‌ای را این هنرمند بزرگ امضا کردند که بر اساس آن ۵۱ اثر از آثار ارزشمند ایشان به دانشگاه تهران وقف شد و دانشگاه تهران هم در قبال این بزرگ منشی بر آن شد در باغ نگارستان، مجموعه‌ای را به نام ایشان نامگذاری کند و تا زمانی که پایه‌های این دانشگاه پا برجاست ان‌شاءالله آثار ایشان هم چون نگینی در این دانشگاه بدرخشد و آیندگان بیایند و از این آثار بازدید کنند و ارزش‌هایی را که این هنرمند با وجود و روح خودش در این آینه‌ها قرار داده است، بستایند.

دکتر سرسنگی تاکید کرد: ما معمولاً در خصوص هنر و هنرمندان حرف زیاد می‌زنیم، من امیدوارم بخشی از این حرف‌ها تبدیل به عمل شود. ما هنرمندان بزرگی در کشور داریم، افراد شاخص و برجسته‌ای داریم که وظیفه ما به عنوان مدیران فرهنگی و هنری کشور این است که بیشتر به آنان توجه کنیم. ملت و کشوری که قدردان و متوجه هنر خودش نباشد، قطعاً چیز زیادی برای گفتن نخواهد داشت. امیدوارم که این گونه برنامه‌ها غیر از اینکه خودش یک لطفی برای همه ما دارد، یک الگو و نمونه‌ای باشد برای اقدامات مشابه؛ امیدوارم دوستان عزیزی که در حوزه‌های مختلف مسئولیت دارند هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم شهرداری در خصوص توجه به هنرمندان گام‌های بلندی را بردارند.

در ادامه این مراسم دکتر فربد فرهی، عضو تولیت تالار دائمی منیر گفت: نه تنها خود خانم فرمانفرمایان که این همه کار خیر و هنری کرده‌اند، خانواده ایشان در نسل‌های قبل، اکنون و حتماً پس از این کارهای بسیار ارزشمندی برای این مملکت کرده‌اند. یکی از مثال‌هایی که می‌توانم بزنم انستیتو پاستور است که پدر همسر ایشان آنجا را وقف کردند و بعد برادر همسرشان آقای دکتر فرمانفرمایان، باغ بسیار بزرگی را در پل تجریش وقف انستیتو پاستور کردند.

وی افزود: زندگی خانواده فرمانفرمایان بالا و پایین بسیار داشته است و در تمام این مدت همسر خانم فرمانفرمایان مشوق این هنرمند بودند. برای من افتخار بزرگی است که تولیت اینجا را دارم و از طرف دیگر اعضای تولیت این مکان آقای بهمن کیارستمی، آقای سیروس سمیعی و خانم نسرین ملکی این افتخار را دارم که از آمدن تمام حاضران در این مجلس تشکر کنم.

سپس سید محمد بهشتی در ادامه مراسم گفت: یکی از توفیقات من در زندگی آشنا شدن با این هنرمند بزرگ و آثارشان بوده است. از لطفی که ایشان به نسل ما و همه نسل‌های پس از این کردند همه تشکر کردند و خواهند کرد.

وی درباره ویژگی‌های آثار این هنرمند، تصریح کرد: در میان هنرمندان معاصر ما، کدام است که می‌توان نام منیر را بر او گذاشت؟ مسلماً کسی که با نور کار می‌کند. کسی که نور را می‌تراشد و قلمش نور را نقاشی می‌کند. هنرمند معاصری که این مأموریت را داشته، از بین تمام هنرمندان دیگر ما، این منیر فرمانفرمایان بود که هم‌چون اسمش، هنرش نیز انعکاس نور و روشنایی است. او هیچ‌گاه خسته و متوقف نشده و نور و تلألو در ایشان کم فروغ نگشته است.

درباره اهمیت و ارزش فرمانفرمایان ۹۵ ساله همین بس که او با بزرگانی چون اندی وارهول، جکسن پولاک و ویلم دکونینگ نشست و برخاست داشته و آثارش دو سال پیش در نخستین نمایشگاه انفرادی در موزه گوگنهایم نیویورک روی دیوار رفته است.

بازدید از تالار دائمی منیر شاهرودی فرمانفرمایان از ۲۵ آذر ۱۳۹۶ در مجموعه باغ‌موزه نگارستان برای عموم آزاد است. این موزه در تهران، میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع واقع شده است.


( ۲ )

نظر شما :