نشست خبری هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه در دانشگاه تهران برگزار شد
در ابتدای این نشست، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن خوشآمدگویی به نمایندگان رسانههای خبری، در تشریح هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه گروه هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، گفت: خوشحالم که جشنواره تئاتر تجربه با تمام فراز و نشیبهایی که داشته است، امسال یک بار دیگر به همت دانشجویان خوب ما در گروه تئاتر دانشگاه تهران برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن تشکر از عوامل برگزاری این جشنواره، با اشاره به گذشته جشنواره تئاتر تجربه، اظهار کرد: در اواخر دهه شصت، بحثی در گروه هنرهای نمایشی ایجاد شد با این مضمون که ما چه کار میتوانیم انجام دهیم که از یک طرف، دانشجویان بتوانند پیوندی بین آموزههایی که در کلاسهای درسی از آن بهره میبرند و کار عملی خودشان داشته باشند و از طرف دیگر استعدادهای جوان را به محیط تئاتر کشور معرفی کنیم.
دکتر سرسنگی در ادامه افزود: در این صورت کسانی که نمایشنامهنویسی میخوانند فرصت دارند نمایشنامههایی را بنویسند که روی صحنه اجرا شوند. کسانی که کارگردانی میخوانند بتوانند کاری را کارگردانی کنند که روی صحنه به اجرا درآید، به همین ترتیب بازیگران، طراحان و.... در واقع جشنواره تئاتر تجربه فرصت مغتنمی است برای اینکه دانشجویان تئاتر دانشگاه تهران بتوانند تجربههای نو تئاتری خود را در معرض دید قرار دهند.
وی تاکید کرد: ما از دیرباز اعتقاد داشتیم و داریم که تئاتر دانشگاهی یک تئاتر پیشرو است. تئاتر دانشگاهی نباید مقلد تئاتر حرفهای یا نیمه حرفهای کشور باشد. تئاتر دانشجویی و تئاتر دانشگاهی باید حرفهای تازهای برای تئاتر کشور داشته باشد و آدمها از حوزههای مختلف باید بیایند این کارها را ببینند و از دستاوردهایی که دانشجویان ما در کارهای خودشان دارند، در فضاهای بیرون از دانشگاه استفاده کنند.
استاد تئاتر دانشگاه تهران، تصریح کرد: توقع و تلقی ما از جشنواره تئاتر تجربه و فعالیتهای تئاتری دانشجویان و دانشگاهیان، تلقی یک تئاتر پیشرو و تجربهگر است؛ تئاتری که بتواند مرزهای سنتی اجرا را در نوردد و به یافتههای جدیدی در حوزه تئاتر برسد. البته نمیخواهم بگویم جشنواره تئاتر تجربه توانسته است در همه این سالها به همه این اهداف دست پیدا کند اما از جمله جشنوارههایی بوده که تلاش کرده به این اهداف دست پیدا کند.
دکتر سرسنگی در پایان گفت: از رئیس محترم دانشگاه تهران سپاسگزارم که این جشنواره را سرمایه اجتماعی دانشگاه خواندند و در نظر دارند از سالهای آینده ردیف بودجه مشخصی برای آن تعیین کنند. معاونت فرهنگی دانشگاه به شدت از فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعیای که توسط خود دانشجویان سازماندهی شود، استقبال میکند و در مدت حضورم در این معاونت سعی کردیم با حمایت از فعالیتهای دانشجویی فضای فرهنگی دانشگاه را با نشاط نگه داریم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران همانطور که در زمینه علم و دانش پیشرو، بهترین و معتبرترین دانشگاه کشور و منطقه است در حوزه فرهنگی و هنری هم باید همین طور باشد. مهمترین جشنوارهای که بعد از جشنواره تئاتر تجربه برگزار خواهد شد، اولین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران است که در آذرماه امسال برگزار میشود و مجموعهای از دستاوردهای فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشجویان را در معرض دید قرار میدهد.
در این نشست، جواد کاوندی دبیر جشنواره تئاتر تجربه با بیان اینکه رویکرد فراخوان این دوره از جشنواره آموزشی است که نظریهای پشت آن قرار دارد، گفت: فراخوان این دوره از جشنواره طبق نظریه تئاتر اقلیتی رویکرد و محوریتی دارد که بخشهای مختلفی در آن ذکر شده است.
وی از پنج بخش مختلف صحنهای، پژوهشی، نمایشنامه نویسی، پوستر، عکس و تیزر در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: در بخش صحنهای مدت زمان نمایشها ۳۰ دقیقه است و تصمیم گرفتیم تا به صورت تخصصیتر به آن نگاه داشته باشیم و فقط دانشجویان تئاتر در این بخش فعالیت داشته باشند. در بخش هنرهای اجرایی سه بخش اجرا، اجرای منهای تئاتر و غیاب اجرا وجود دارد. در بخش پژوهش مقالههای علمی در نظر گرفتهشده که برای هر کدام از آنها یک جایزه مجزا تعریف شده تا بتوانیم شاهد آثار متعددی باشیم.
گفتنی است افتتاحیه این جشنواره شنبه ۲۹ مهر از ساعت ۱۷:۳۰ در تالار شهید آوینی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار خواهد شد و از چهار چهره شاخص و مفاخر رشته هنرهای نمایشی تقدیر خواهد شد و پوستر جشنواره به صورت رسمی رونمایی میشود.
هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه از ۹ تا ۱۹ اسفند سال ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد.
مشروح این نشست خبری را اینجا ملاحظه کنید.
نظر شما :