به مناسبت ۱۶ آذرماه، روز دانشجو:
بازدید مشترک وزیر ارتباطات و سرپرست دانشگاه تهران از کوی دانشگاه
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران در سخنانی، ضمن گرامیداشت روز دانشجو، درباره پیشینه فعالیت دانشجویی در دانشگاه تهران گفت: «اولین مستندات تاریخی مربوط به فعالیت دانشجویان دانشگاه تهران، به سال ۱۳۱۶ یعنی سه سال پس از تأسیس دانشگاه بازمیگردد. این دیرینگی نشان میدهد که تا چه اندازه آگاهی و آرمانخواهی دانشجویی با سرشت دانشجویان دانشگاه تهران عجین شده است.»
وی افزود: «پس از آن نیز میهندوستی و روحیه ستیز با استبداد و استعمار، پیوسته تجلیات متعددی در تاریخ فعالیتهای دانشجویی دانشجویان دانشگاه تهران داشته است که نقطه عطف آنها، روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و شهادت سه دانشجوی دانشگاه در مبارزه با مداخله استعمارگرایان در سرنوشت کشور است. تجسم دیگر این آگاهی حضور در جبهههای جنگ تحمیلی و شهادت حدود ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه تهران در راه دفاع از میهن است. این روحیهای است که بدون تردید تا به امروز نیز تداوم داشته است.»
استاد دانشگاه تهران همچنین گفت: «سالروز حادثه ۱۶ آذر، بهانهای برای گرامیداشت فعالیتهای نهضت دانشجویی کشور و همچنین شنیدن دیدگاهها و مطالبات دانشجوی نواندیش امروز است.»
در این نشست همچنین دکتر سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در سخنانی درباره امکان ارتقای خدمات فناوری به دانشجویان دانشگاه تهران گفت: «نظر بنده درباره فناوری همواره روشن و صریح بوده است: رویارویی با فناوری ناممکن است. باید به فناوری به چشم ظرفیت نگریست و به بهرهگیری درست از آن اندیشید. من همواره شهید آوینی را مثال میزنم که دوربین را، به عنوان یک فناوری، یک فرصت قلمداد کرد و کوشید آن را به بهترین نحو در راستای آرمانها به کار گیرد.»
دکتر هاشمی اظهار داشت: «برای ارتقای خدمات فناوری در دانشگاه تهران، آمادهایم در بهروزرسانی زیرساختها با دانشگاه همکاری کنیم. همچنین آمادگی داریم آنتندهی اپراتورها در پردیسها و خوابگاههای دانشگاه را تقویت کنیم. درباره دسترسی به پروژه فیبر نوری که البته یک پروژه ملی و فراگیر است، نیز میتوانیم فضاهای خوابگاهی را در اولویت قرار دهیم.»
وی در پاسخ به پرسش دانشجویان درباره فیلترینگ گفت: «مجموع هزینه خانوارها برای خرید فیلترشکن، در حدود بودجه یک وزارتخانه است. این در واقع سرمایهای است که میتواند برای توسعه زیرساختها استفاده شود. گذشته از این، فیلترینگ به صورت کنونی، دسترسی به بسیاری از منابع علمی رایگان موجود در اینترنت را، که ممکن است برای بسیاری از دانشجویان ارزشمند باشد، دشوار کرده است. قطعاً نظر دولت بر رفع این مسأله است.»
دکتر هاشمی با تأکید بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی گفت: «قدرت دگرگونساز این فناوریها در تمام حوزهها انکارناپذیر است. پیش از این، پروژهای را در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور آغاز کرده بودیم که در صورت اجرای کامل، شهروندان در بسیاری موارد قادر خواهند بود درباره انتقال سند، از هوش مصنوعی مشاوره بگیرند. نمونه دیگر، هوشمندسازی مصرف انرژی است که اجرای آن میتواند تا ۲۵ درصد مصرف انرژی را کاهش دهد.»
دکتر هاشمی همچنین درباره امکان بهرهگیری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ظرفیتهای علمی دانشجویان گفت: «وزارت ارتباطات علاقهمند است از پایاننامهها و رسالههای دانشجویان که در راستای اجرای مأموریتهای وزارتخانه باشند حمایت کند. این موضوع از طریق پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری خواهد شد.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این برنامه که به بهانه گرامیداشت روز دانشجو انجام شد، پس از نشست کوتاهی با مسئولان دانشگاه، از دو ساختمان خوابگاهی بازدید کرد و برای دقایقی میهمان دانشجویان خوابگاهی شد. وی همچنین پس از بازدید از از موزه کوی دانشگاه تهران که دربردارنده یادگارهایی از تاریخ هشتادساله این مجتمع خوابگاهی است، با حضور بر مزار شهید گمنام کوی دانشگاه، با اهدای گل و قرائت فاتحه به مقام رفیع شهدا ادای احترام کرد و سپس در مسجد کوی به پرسشهای دانشجویان ساکن کوی پاسخ داد.
در این برنامه همچنین دکتر بهزاد اکبری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، دکتر احسان چیتساز، معاون سیاستگذاری و برنامهریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر علیرضا عبدالهینژاد، رئیس مرکز روابط عمومی این وزارتخانه، همچنین دکتر منوچهر مرادی سبزوار، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، دکتر روحالله نصرتی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر علیحسین رضایان، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی، دکتر محمد خوانساری، سرپرست معاونت فناوریهای دیجیتالی دانشگاه و دکتر سیدجمال موسوی، رئیس مرکز حوزه ریاست و روابطعمومی دانشگاه حضور داشتند.
نظر شما :