دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران:

دانشگاه تهران باید در پروژه‌های ملی نقش بیشتری داشته باشد

۰۶ آذر ۱۴۰۳ | ۱۱:۴۹ کد : ۴۴۷۱۰ اخبار اخبار پژوهشی خبر
تعداد بازدید:۲۷۴
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: «لازم است استادان دانشگاه تهران در تدوین اسناد مهمی مانند سند هوش مصنوعی یا فناوری کوانتومی مشارکت داشته باشند.»

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در جلسه‌ای با دکتر سید حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، دکتر محمد خوانساری، سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی و دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به گفتگو نشست.

در این جلسه حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه، دانشگاه تهران را یکی از مهم‌ترین مراکز علمی کشور دانست و گفت: «دانشگاه تهران باید در پروژه‌های ملی همچون ایجاد آزمایشگاه‌های ملی و تدوین اسناد علمی نقش جدی‌تری ایفا کند. اسناد ملی مهمی مانند سند هوش مصنوعی یا فناوری کوانتومی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین می‌شود که مشارکت استادان دانشگاه تهران در آنها ضروری است.»
وی با اشاره به این نکته که علی‌رغم کارهای بزرگی که انجام شده، هنوز ظرفیت‌های عظیم دانشگاه تهران به طور کامل بالفعل نشده است، اظهار داشت: «ما آمادگی داریم که جلساتی را با حضور استادان دانشگاه تهران برگزار کنیم تا این اسناد را بررسی و نقد کنند. مشارکت دانشگاه نه فقط در تدوین این اسناد، بلکه در اجرای آن‌ها نیز لازم است.»
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه با اشاره به اهمیت بازنگری در ساختار دانشکده‌ها و حرکت به سمت موضوع‌محوری گفت: «دانشگاه تهران ابتدا با شش دانشکده علم‌محور شکل گرفت، اما اکنون دانشکده‌ها و گروه‌ها بیشتر رشته‌محور شده‌اند. حرکت ساختار دانشکده‌ها به سمت موضوع‌محوری، می‌تواند به کارآمدی و اثربخشی بیشتر بیانجامد.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره ضرورت ایجاد آزمایشگاه‌های ملی گفت: «آزمایشگاه‌های پراکنده موجود، توانایی پاسخ‌گویی به بسیاری از نیازهای علمی را ندارند. برای نمونه، تجهیزات پیشرفته یا ابزارهای خاص نگهداری حیوانات آزمایشگاهی بسیار پرهزینه هستند و پراکندگی چنین فعالیت‌هایی بهره‌وری را کاهش می‌دهد.»
وی در پایان پیشنهاد کرد که آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی با همکاری دانشگاه‌های بزرگ کشور با اتکا به حمایت‌های مالی خیرین ایجاد شود.

دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، با اشاره به سابقه فعالیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: «پارک علم و فناوری دانشگاه تهران رشد خوبی داشته است و یکی از پارک‌های دانشگاهی تراز اول کشور به شمار می‌آید که این موضوع، سطح انتظارات را از این مجموعه بالا می‌برد.»
سرپرست دانشگاه تهران، پارک علم و فناوری را بستر مناسبی برای طرح توسعه برنامه‌های دانشگاه تهران دانست و خاطرنشان کرد: «برنامه‌های پارک علم و فناوری، به‌ویژه طرح ایجاد ناحیه نوآوری تهران، می‌تواند پیشرفت قابل‌توجهی در ارتباط دانشگاه با صنعت در سطح ملی رقم بزند.»

دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در این نشست، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه چهارجانبه ناحیه نوآوری تهران اظهار داشت: «پارک‌های علم و فناوری در جهان در حال تبدیل شدن به نواحی نوآوری هستند. اهمیت این موضوع به حدی است که در اجلاس سراسری پارک‌های فناوری جهان نیز به عنوان یک راهبرد جدید مطرح شده است. از سال ۱۴۰۲ ایجاد ناحیه نوآوری تهران با همکاری سایر سازمان‌ها، در دستور کار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران قرار گرفته است.»
وی در ادامه با یادآوری این نکته که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین پارک دانشگاهی کشور و دربردارنده بیشترین تعداد شرکت‌های دانش بنیان در بین پارک‌های علم و فناوری کشور است، اظهار داشت: «با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام‌شده در سال‌های اخیر، رتبه پارک دانشگاه تهران به سطح "در حال توسعه" ارتقا یافت و با پیگیری برنامه‌های در دست انجام، رتبه "توسعه‌یافته" در سال آینده کسب خواهد شد.»
دکتر اسدی در ادامه، درباره حمایت از هسته‌های فناور توضیح داد: «در پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی، علاوه بر حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، از استادان و دانشجویان صاحبان ایده در قالب هسته‌های فناور نیز حمایت می‌شود. از این‌رو، به‌کارگیری ظرفیت استادان و دانشجویان و فراهم آوردن فرصت در جهت تبدیل پایان‌نامه‌ها و طرح‌های کاربردی به شرکت فناور و دانش‌بنیان، از طریق مرکز نوآوری و کارآفرینی و شعب این مرکز در دانشکده‌ها انجام می‌شود.»

در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه از چند شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید و با عملکرد و محصولات آن‌ها آشنا شد.
گفتنی است در حال حاضر ۳۶۵ واحد فناور و دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران عضویت و استقرار دارند که ۱۲۴ شرکت دانش‌بنیان هستند و در سال ۱۴۰۲ توانسته‌اند ۷۹۶۱ فرصت شغلی ایجاد کنند. از واحدهای موجود در پارک دانشگاه تهران ۹۹ شرکت وابسته به دانشگاه هستند، بدین معنا که یک نفر از اعضای هیأت علمی، دانش‌آموختگان یا دانشجویان دانشگاه تهران به عنوان سهامدار در آن شرکت حضور دارند.

کد تحریریه : ۰۳

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران پارک علم و فناوری


نظر شما :