رئیس سازمان امور دانشجویان:

شرط موفقیت فعالیت‌ها، حضور مسئولان در میان دانشجویان است

۲۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۰:۱۳ کد : ۴۴۵۹۸ اخبار اخبار دانشجویی خبر
تعداد بازدید:۳۵۸
سومین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های منطقه یک، با هدف بحث و تبادل درباره مسائل حوزه دانشجویی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، در این نشست که ۲۷ آبان‌ماه سال جاری با حضور دکتر سعید حبیبا، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حاج‌جباری، معاون دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان، دکتر علی‌حسین رضایان، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران و معاونان و نمایندگان دانشگاه‌های منطقه یک در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد، درباره مسائل و مشکلات جاری حوزه دانشجویی بحث و تبادل نظر شد.

دکتر حبیبا ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تشکر از زحمات دانشگاه تهران به دلیلی میزبانی این نشست، گفت: «یکی از اهداف این نشست آشنایی با تجارب دانشگاه‌ها و استفاده از تجارب موفق برای حل مشکلات حوزه دانشجویی است.»
وی با بیان اینکه آرمانگرایی و مطالبه‌گری، ویژگی دوران دانشجویی است، مطالبه‌گری دانشجویان را برای حرکت رو به جلو یک امر ضروری عنوان کرد و گفت: «برخی از دانشگاه‌ها تجربه موفقی در استفاده از مدیریت دانشجویان و حل مشکلات حوزه دانشجویی با همکاری خود دانشجویان دارند. شرط تحقق این همکاری، نزدیکی مسئولان دانشگاه‌ها با دانشجویان است. مسئولان دانشجویی باید به مناسبت‌های مختلف در میان دانشجویان حضور داشته و از نزدیک با دیدگاه‌ها، نظرات و مسائل حوزه دانشجویان آگاه شوند.»
استاد دانشگاه تهران با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بخش‌های مختلف دانشگاه، از جمله حوزه دانشجویی، سامانه‌سپاری را بهترین راهکار برای جبران کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: «باید فرایندهای موجود کاغذی حذف و با سامانه‌سپاری جایگزین شوند. اگرچه ممکن است این سامانه‌سپاری در ابتدا هزینه‌هایی داشته باشد ولی قطعاً در درازمدت، منافع بیشتری خواهد داشت.»
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت سلامت دانشجویان از نظر جسمی و روانی خاطرنشان کرد: «اگر کمبودی از نظر زیرساخت و نیروی انسانی در این زمینه باشد، باید برطرف شود، چرا که اگر ما بتوانیم دانشجویان خوبی را تربیت کنیم آینده کشور را تضمین کرده‌ایم.»
دکتر حبیبا با اشاره به بررسی احکام انضباطی دانشجویان، گفت: «جایی که احکام مربوط به مسائل آموزشی و پژوهشی در میان باشد، با قاطعیت می‌ایستیم و از حقوق و اعتبار و حیثیت دانشگاه دفاع می‌کنیم، چرا که آموزش و پژوهش خط قرمز دانشگاه است. اما در موارد قابل اغماض، باید به تبعیت از دستور قرآن مبنی بر ستر عیب، موارد ناچیز را بزرگ‌نمایی نکنیم. از این رو رویکرد ما در بررسی پرونده‌ها این است که دانشجویانی که مشکل اساسی نداشتند بتوانند سر کلاس‌ها برگردند.»
وی در پایان به اهمیت تشکیل سازمان خدمات دانشجویی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: «این یکی از راهکارها برای رفع مشکلات حوزه دانشجویی است. چنین سازمانی باید بودجه‌ای مستقل داشته باشند که مستقیم به دست رئیس سازمان برسد و در امور رفاهیات دانشجو هزینه شود.»

هیچ محدودیتی برای اعطای وام ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل وجود ندارد
دکتر مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نیز در این نشست، گزارشی از تسهیلات اعطایی به دانشجویان ارائه داد. وی با بیان اینکه در سه سال گذشته هیچ وام تحصیلی، وام ودیعه مسکن و وام ضروری متقاضیان بدون پاسخ نمانده است، از توجه ویژه صندوق رفاه به اعطای وام ودیعه مسکن به دانشجویان متقاضی خبر داد و گفت: «درخواست دانشجویان حداکثر طی دو هفته بررسی و وام مورد نظر پرداخت می‌شود.»
دکتر گنجی همچنین با اشاره به افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و افزایش سایر وام‌ها تا ده برابر، خاطرنشان کرد: «رسالت اصلی صندوق، ارائه تسهیلات به دانشجویان، به منظور رفاه آنان است. یکی از این موارد که صندوق به آن اهتمام ویژه دارد، وام ودیعه مسکن است که هیچ محدودیتی برای اعطای آن وجود ندارد و تمام متقاضیان در حداقل زمان این وام را دریافت خواهند کرد. این اهتمام در راستای سیاست کلی نظام و تأکید رهبر معظم انقلاب بر جوانی جمعیت است.»
دکتر گنجی تأکید کرد: «بودجه صندوق مختص دانشجویان است و باید برای رفع مشکلات رفاهی و ارائه تسهیلات به دانشجویان هزینه شود. این تسهیلات را نباید هزینه تلقی کرد؛ چرا که دانشجویان سرمایه‌های این کشور هستند و باید امکانات لازم برای تحصیل آسان و بدون دغدغه آنان فراهم شود.»
دکتر گنجی همچنین تأکید کرد: «برای حل مشکلات حوزه دانشجویی باید معاونت دانشجویی در هر دانشگاه به سازمان خدمات دانشجویی تبدیل شوند.»

اولین قدم برای حل مشکلات حوزه دانشجویی، اعتمادسازی و همدلی است
دکتر علی‌حسین رضایان، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران نیز ضمن قدردانی از حضور معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها در این نشست، به بیان برخی مسائل و مشکلات حوزه دانشجویی پرداخت.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به چالش‌های حوزه دانشجویی، توسعه بی‌رویه آموزش عالی در چند سال اخیر بدون توجه به توسعه زیرساخت‌ها را یکی از این عوامل نارسایی ارائه خدمات به دانشجویان عنوان کرد و گفت: «افزایش پذیرش دانشجو در رشته‌های جدید، در پردیس‌های خودگردان و پذیرش دانشجویان نوبت دوم، بدون توسعه زیرساخت‌ها و تجهیزات متناسب، مشکل‌ساز شده است. امکانات و منابع محدود دانشگاه‌ها بین دانشجویان تقسیم شده و طبیعی است که امکانات محدود و ثابت نمی‌تواند پاسخگوی جمعیت فزاینده دانشجویی باشد.»
وی افزود: «ما نه تنها امکانات و تجهیزات را به روزرسانی نکرده‌ایم، بلکه در حوزه نوسازی خوابگاه‌ها و حتی تعمیرات اساسی آنها نیز چندان موفق نبوده‌ایم و همین خود موجب فرسودگی بیش از اندازه تجهیزات خوابگاه‌های ما شده است.»
رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، مشکل دیگر حوزه دانشجویی را بازنشستگی نیروهای حوزه‌های امور دانشجویی و عدم جذب و جایگزینی نیروهای متخصص و کارآمد عنوان کرد و گفت: «گذشته از اینکه نیرویی در این حوزه‌ها جذب نشده، بلکه توانمندسازی هم در حوزه نیروی انسانی صورت نگرفته و ما نتوانسیتم نیروها را متناسب با تغییرات نسلی آموزش بدهیم.»
معاون دانشجویی و رئیس خدمات دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به مشکلاتی که موجب فشار روانی دانشجویان می‌شود، توجه به تخصیص بودجه مناسب به مراکز مشاوره و بهداشت و درمان را از ضروریات این حوزه برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، اولین قدم در رفع مشکلات حوزه دانشجویی را تغییر رویکرد عنوان کرد و افزود: «با توجه به تغییرات نسلی، باید درک درستی از این تغییرات داشته باشیم.»
دکتر رضایان همچنین با تأکید بر اهمیت تعامل با دانشجویان، اظهار داشت: «حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها یک فرصت است و باید با اعتمادسازی از این جمع نخبگان، به عنوان یک فرصت استفاده کنیم. اولین قدم برای حل مشکلات حوزه دانشجویی، اعتمادسازی و همدلی است و تا زمانی که دانشجویان با مسئولان دانشگاه‌ها همدل نباشند و به آنها اعتماد نکنند هرگونه اقدام برای خدمات‌رسانی بهتر، توأم با بدبینی خواهد بود.»

در این نشست همچنین معاونان دانشجویی دانشگاه‌های سطح یک مسائل و مشکلات دانشگاه‌های متبوع خود بیان کردند.

کد تحریریه : ۰۲

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران نشست معاونان دانشجویی


نظر شما :