وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

بدون عدالت آموزشی، دانشجویان توانمندمان را از دست خواهیم داد / رشد علمی پایدار در گرو محیط امن علمی، سیاسی و اجتماعی است

۲۱ مهر ۱۴۰۳ | ۱۸:۳۴ کد : ۴۳۸۲۳ اخبار اخبار دانشجویی خبر
تعداد بازدید:۲۳۶
وزیر بهداشت در سخنانی در آئین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در دانشگاه تهران گفت: «اگر نتوانیم ارتباط بین‌المللی داشته باشیم و زمینه کنفرانس‌های بین‌المللی و تبادلات علمی را فراهم کنیم پس از مدتی دچار عقب‌ماندگی می‌شویم».
بدون عدالت آموزشی، دانشجویان توانمندمان را از دست خواهیم داد / رشد علمی پایدار در گرو محیط امن علمی، سیاسی و اجتماعی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آئین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در دانشگاه تهران، گفت: «اگر در کشور سربلندی وجود دارد در سایه تلاش دانشگاهیان و علم‌پژوهان است. امیدواریم از این پس طبق روال مرسوم، شاهد اعلام نتایج کنکور در اول مهرماه باشیم تا روند تحصیلی و توالی تحصیلی به هم نخورد و امیدواریم سازمان سنجش در این زمینه همکاری کند».
وی با اشاره به اهمیت دانشگاه‌ها در حوزه اجتماعی و سیاسی گفت: «همین دانشگاه تهران در روز ۱۶ آذر پیش پای نیکسون سه شهید را تقدیم ملت ایران کرد. همچنین در روز ۱۳ آبان نیز دانشگاه‌های کشور و دانشگاه تهران شهدایی را تقدیم ملت کردند. اثرگذاری دانشگاه در این‌گونه حوادث و رفتارها در خاطره‌ها باقی خواهد ماند».
دکتر ظفرقندی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی در سال‌های اخیر گفت: «در دانشگاه‌های وزارت بهداشت ۲۴۵ هزار دانشجو که ۵۷ درصد آنها زنان هستند، تحصیل می‌کنند. در ۴ سال گذشته ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش داشته است، اقدامی که بدون در نظر داشتن ملزومات آن، از جمله تجهیزات، ساختارها، زیرساخت‌ها و اساتید صورت گرفته است. اما باید در نظر داشت که پزشکی با جان مردم مرتبط است و با کاهش کیفیت تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی آسیب آن به جان مردم وارد می‌شود».
وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت عدالت آموزشی گفت: «انتظار می‌رود بر اساس عدالت آموزشی، در نحوه پذیرش و ورود به دانشگاه نیز بازنگری شود. اگر عدالت آموزشی را تأمین نکنیم، دانشجویان بسیار هوشمند، توانمند، ساعی و پرتلاشمان را از دست خواهیم داد».
وی با اشاره به دشواری تحصیل به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: «دانشجویان علوم پزشکی در دوره‌های تخصص و فوق تخصص باید دوره‌های دشواری را بگذرانند و این سختی سبب می‌شود نیروهای خبره و کارآمد خودمان را از دست بدهیم. از این رو باید آموزش را تسهیل کنیم و در کنار آن، امکان ورود فوری به عرصه کار را فراهم کنیم».
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی در پیشرفت علم گفت: «برای اینکه در مرزهای علم باقی بمانیم باید دیپلماسی علمی را فعال کنیم. اگر نتوانیم ارتباط بین‌المللی داشته باشیم و زمینه کنفرانس‌های بین‌المللی و تبادلات علمی را فراهم کنیم پس از مدتی دچار عقب‌ماندگی می‌شویم».
ظفرقندی در پایان ضمن تأکید بر وظیفه دانشگاه در رفع نیازهای مردم و ارتقای کشور گفت: «دانشگاه‌های ما شجره طیبه هستند. باید کاری کنیم که از نظر علمی، سیاسی و اجتماعی محیطی امن فراهم باشد تا رشد علمی پایدار شود. اگر به دنبال ایران آباد و آزاد هستیم، پیشران و کلید آن، دانشگاه‌ها و اساتید و دانشجویان است».

کلید واژه ها: دانشگاه تهران آغاز سال تحصیلی


نظر شما :