تولید غذا برای آبزیان از طریق تصفیه فاضلاب کارخانه‌ها

تعداد بازدید:۱۰۴۶
محققان دانشگاه تهران با ارائه روشی علمی توانستند فاضلاب کارخانجات الکل‌سازی را تصفیه و برای پرورش آبزیان غذا تولید کنند.
تولید غذا برای آبزیان از طریق تصفیه فاضلاب کارخانه‌ها

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر آرش جوانشیر، عضو هیأت علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در تحقیقی با تکیه بر عملکرد سیستم ذره‌گیر، تصفیه و بازیافت آب از پساب حاصل از الکل‌سازی، توانست فاضلاب آلوده این کارخانجات را تصفیه و برای پرورش آبزیان به کار گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: در سال‌های اخیر با توجه به ظهور همه‌گیری کووید ۱۹ و افزایش تولید و استفاده از الکل برای ضدعفونی دست و سطوح، فاضلاب حاصل از تولید الکل افزایش یافته است که اثرات مخربی بر محیط زیست دارد.
وی با بیان اینکه فاضلاب کارخانجات الکل‌سازی که عمدتاً از نشاسته برای تولید الکل استفاده می‌کنند، ماهیت اسیدی دارد، افزود: این فاضلاب با موجودات گیاهی و جانوری سازگاری ندارد و باعث آلودگی محیط زیست می‌شود.
عضو هیأت علمی و مخترع سیستم تله ذره‌گیر، اظهار کرد: تصفیه این فاضلاب و پروتئین موجود در لجن به دست آمده نه تنها برای افزودن به جیره غذایی آبزیان مناسب است، بلکه تصفیه آب و بازگشت آن برای استفاده مجدد در کارخانه‌ها نیز مفید خواهد بود و منجر به صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این فاضلاب به دلیل داشتن گاز سولفوهیدروژن برای گیاهان و جانوران مضر است، افزود: در صورتی که کارخانه‌ها از این سیستم استفاده کنند، هم در صرفه‌جویی در مصرف آب و برق و هم در پاکسازی محیط زیست کمک می‌کنند.
محقق دانشگاه تهران با بیان اینکه این فاضلاب بسیار بدبو و بد رنگ است و باعث ایجاد مزاحمت برای افراد منطقه می‌شود، اظهار داشت: همین فاضلاب اگر تصفیه شود، آبی زلال، محیطی پاک و چشم‌اندازی زیبا را برای منطقه ایجاد خواهد کرد.
دکتر جوانشیر تاکید کرد: این روش در سایر کارخانه‌ها از جمله کارخانه تولید کشمش نیز کاربرد دارد.

زندگینامه دکتر آرش جوانشیر را از اینجا بخوانید.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران دستاورد آبزیان فاضلاب کارخانه‌ها


( ۲ )

نظر شما :