در پنجمین جلسه شورای دانشگاه مطرح شد؛

برنامه‌ریزی‌های لازم برای آغاز ترم تحصیلی جدید صورت گرفته است / در خصوص نظارت بر حضور در طرح تمام وقت ویژه اعضای هیأت علمی، آئین‌نامه جدیدی در دستور کار نیست / در شرایط کرونا، با حفظ کیفیت آموزش، حداکثر همراهی با دانشجویان صورت خواهد گرفت

۰۶ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۳:۳۴ کد : ۱۹۹۱۰ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۲۷۸۰
روابط عمومی دانشگاه تهران: پنجمین جلسه شورای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ با حضور هیئت رئیسه، رؤسای واحدها، پردیس‌ها و دانشکده‌های دانشگاه تهران به صورت حضوری و مجازی روز سوم شهریور ماه، برگزار شد.
برنامه‌ریزی‌های لازم برای آغاز ترم تحصیلی جدید صورت گرفته است / در خصوص نظارت بر حضور در طرح تمام وقت ویژه اعضای هیأت علمی، آئین‌نامه جدیدی در دستور کار نیست / در شرایط کرونا، با حفظ کیفیت آموزش، حداکثر همراهی با دانشجویان صورت خواهد گرفت

در ابتدای این جلسه، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه با اشاره به آغاز هفته دولت، فرارسیدن چهارم شهریور، روز کارمند، را به تمامی کارکنان و پرسنل زحمتکش دانشگاه تبریک گفت.
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به تداوم شرایط اپیدمی کرونا، در خصوص فعالیت‌های دانشگاه در ترم آینده گفت: به صورت کلی، سَیاست دانشگاه تابع تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌های کلی کشور، به خصوص ستاد ملی کرونا است. درجایی که نیاز بوده شاهد حضور تعدادی از دانشجویان در دانشگاه و خوابگاه‌ها بوده‌ایم و اگر شرایط و پروتکل‌ها اجازه دهند برای برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های عملی نیز اقدام‌های لازم دوباره صورت خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اینکه در این ترم نیز بیشترین توجه به آموزش مجازی خواهد بود، گفت: «در این فصل دفاع پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها را پیش‌رو داریم، طبیعتاً سال تحصیلی جدید با شروع فعالیت‌های درسی و آموزشی دانشگاه همراه خواهد بود. در این خصوص دانشگاه تمامی سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده و برای ترم تحصیلی جدید آماده است».

در شرایط بحران کرونا، ضمن حفظ کیفیت آموزش، باید بیشترین همراهی با دانشجویان صورت گیرد
وی با بیان اینکه بحران کرونا و افزایش تعداد درگذشتگان و همچنین مسائل اقتصادی باعث شده تا مردم متحمل فشارهای زیادی شوند، افزود: «طبیعتاً دانشجویان هم متأثر از این شرایط هستند و من نخستین درخواستی که از همه همکاران دارم این است که در این موقعیت با همراهی بیشتر دانشجویان را درک کنند.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان ساخت که موکداً از تمامی واحدها به خصوص معاونت دانشجویی، مرکز مشاوره و دیگر واحدهای مسئول خواسته شده که وضعیت دانشجویان را به خوبی رصد کنند تا اگر نیاز به مساعدت دارند و دانشگاه می‌تواند اقدامی کند، حتماً مساعدت‌های لازم صورت بگیرد. در این شرایط، البته طبیعی است که ما کیفیت را فدا نخواهیم کرد، اما همه باید با همفکری و هم‌افزایی ظرفیت‌ها و امکانات، به دانشجویان کمک کنند.

آئین‌نامه جدیدی در خصوص نظارت بر طرح تمام وقت ویژه اعضای هیأت علمی در دستور کار نیست
رئیس دانشگاه تهران در خصوص اجرایی شدن طرح تمام‌وقت ویژه و ساعت موظفی حضور اعضای هیأت علمی در دانشگاه بیان کرد: در خصوص این طرح آئین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌های موجود کاملاً روشن است و هیچ ابهام قانونی و حقوقی وجود ندارد، و دانشگاه قرار نیست دوباره آئین‌نامه جدیدی ابلاغ کند.
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به اهمیت حضور اعضای هیأت علمی و مسئولان در دانشگاه افزود: هم در حال حاضر و هم در گذشته وظیفه نظارت بر حضور و رعایت آئین‌نامه‌ها بر عهده مدیر گروه، رؤسای دانشکده‌ها و پردیس‌ها و همچنین رئیس دانشگاه است. در این خصوص مهم است که امور جاری دانشگاه به خصوص جلسات گروه‌ها و دیگر جلسات و نشست‌های مربوطه به‌صورت حضوری برگزار شود. همچنین با توجه به تقویت زیرساخت و پهنای باند اینترنت دانشگاه، لازم است اساتید و اعضای هیأت علمی در دانشگاه حضور داشته باشند و کلاس‌های درس را از محل دانشکده یا محل کار خود در دانشگاه برگزار کنند تا هیچ مشکلی برای برگزاری کلاس در سامانه‌های تدارک دیده شده (سامانه ایلرن) وجود نداشته باشد.

در ادامه پنجمین نشست شورای دانشگاه و بنا به دستور کار اعلام شده، موضوعات و مسائل ذیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت:
اولین دستور کار این نشست، گزارش دکتر کمره‌ای، معاون آموزشی، از برنامه‌ریزی دانشگاه برای آغاز سال تحصیلی جدید برای نودانشجویان و دانشجویان فعلی دانشگاه بود.

آخرین مهلت دفاع پایان‌نامه‌ها پایان شهریورماه خواهد بود
دکتر کمره‌ای با بیان اینکه در هفته اخیر مراجعه زیادی از سوی دانشجویان مبنی بر تمدید زمان دفاع از پایان‌نامه‌‌ها صورت گرفته است، گفت: «تعدادی از دانشجویان به دلیل شرایط کرونا، درخواست تمدید زمان دفاع از پایان‌نامه‌ها را داشتند، اما قبلاً هم این نکته را گفته‌ایم طبق برنامه آموزشی مهلت دفاع برای پایان‌نامه‌ها آخر شهریورماه ۱۴۰۰ است. بنابراین، اگر کسی به هر دلیل نتواند دفاع کند، ناچاریم برای ترم جدید سر ترم بازکنیم، سپس دانشجو می‌تواند در صورت موافقت استاد راهنما، دانشکده و گروه، در سر ترم جدید از پایان‌نامه خود دفاع کند».

ظرفیت اعلامی پذیرش دانشجو برای سال تحصیلی جدید ۹ هزار و ۲۰۰ نفر است
وی با اظهار اینکه پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران برای ورودی سال ۱۴۰۰، ۹ هزار و ۲۰۰ نفر اعلام شده است، خاطرنشان کرد: «در مقطع کارشناسی‌ارشد، چهار هزار و ۸۴۵ ظرفیت اعلام شده است. افزون‌بر اینکه اعلام نتایج قبولی دانشجویان این مقطع در سال جاری از سوی سازمان سنجش در بهترین حالت هفته اول آبان‌ماه خواهد بود، در نتیجه امسال هم همانند سال گذشته دو تاریخ ورودی خواهیم داشت. ورودی‌های قبلی که همان سوم مهرماه، کلاس‌های خود را شروع می‌کنند و ورودی‌های جدید که در آبان‌ماه مشغول به تحصیل خواهند شد و ما ناچاریم با دو تقویم آموزشی مواجه باشیم».
معاون آموزشی دانشگاه، ظرفیت مقطع کارشناسی را سه‌هزار و ۳۳۹ دانشجو برشمرد و افزود: «احتمالاً در هفته آخر شهریورماه نتایج قبولی این مقطع اعلام شود که اگر این اتفاق بیفتد شروع کلاس‌های ورودی‌های جدید و قبلی این مقاطع می‌تواند همزمان صورت بگیرد.
همچنین در دوره دکتری تخصصی(PHD) ۸۴۷ نفر، دکتری عمومی ۱۰۰ نفر، دکتری تخصصی پیوسته بیوتکنولوژی ۱۴ نفر و ۲۸ نفر هم در یکی از دوره‌های تخصصی غیر PHD دانشکده دامپزشکی اعلام شده که در مجموع در ورودی امسال برای پذیرش ۹ هزار و ۲۰۰ دانشجو اعلام ظرفیت شده است».

استفاده از سامانه ایلرن برای اساتید الزامی است / ارزیابی مستمر دانشجویان در دستور کار قرار گیرد
وی با تأکید بر اینکه از همه اعضای هیأت علمی درخواست می‌شود برای برگزاری کلاس‌ها حتماً از «سامانه ایلرن» استفاده کنند، تصریح کرد: «همچنین اعضای هیأت علمی کلاس‌های آنلاین را ضبط کنند، چون معیار اینکه دانشجو حضور داشته یا خیر و مبنای مسائل دیگر را کلاس‌های ضبط شده در سامانه ایلرن می‌دانیم و مبنای تشکیل کلاس‌ها و برگزاری آنها را این سامانه در نظر خواهیم گرفت. بنابراین، لازم است از سامانه دانشگاه (سامانه ایلرن) برای برگزاری کلاس‌های آنلاین استفاده شود. همچنین لازم است اساتید به صورت هفتگی کلاس‌های آنلاین تشکیل دهند تا به پرسش‌ها و نیازهای آموزشی دانشجویان پاسخ داده شود و همچنین مراوده و گفت‌وگوی نزدیک‌تری با دانشجو صورت بگیرد. درست است که آموزش به‌صورت غیرحضوری برگزار می‌شود، اما تقویم و برنامه آموزشی همچنان پابرجا است».
معاون آموزشی دانشگاه تهران، ارزیابی مستمر را از دیگر نکات مهم کلاس‌های غیرحضوری دانست و تصریح کرد: «ارزیابی دانشجویان نباید فقط به آزمون پایان ترم موکول شود و در طول ترم به هر نحوی‌ که درس ایجاب می‌کند باید آزمون‌های متعددی از دانشجو گرفته شود تا بار نمره صرفاً به آزمون پایان ترم تعلق نگیرد. استادان باید در طول ترم ارزیابی‌های مستمری از دانشجویان داشته باشند. همه ما به دنبال ارتقای کیفیت آموزشی هستیم و اصلی‌ترین عامل تضمین کیفیت رعایت مقررات آموزشی است».

از مهمترین دستاوردهای دیجیتال دانشگاه تهران رونمایی می‌شود
دومین دستور کار پنجمین جلسه، گزارش دکتر فاطمی، رئیس مرکز فناوری‌های دیجیتال دانشگاه از برگزاری جشنواره دانشگاه دیجیتال بود.
دکتر سید امید فاطمی، با اشاره به اینکه نخستین جشنواره «دانشگاه تهران دیجیتال» از اول شهریور آغاز به کار کرده است، جزئیات سیاستگذاری و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای این جشنواره را ارائه داد.
دکتر فاطمی همچنین خاطرنشان ساخت که در این جشنواره علاوه بر پنل‌ها، نشست‌های تخصصی، ارائه مقالات، تبادل تجربیات و …، قرار است در یک ویژه‌برنامه همچنین از مهمترین دستاوردهای دانشگاه تهران در زمینه فناوری‌های دیجیتال رونمایی شود.


لازم به یادآوری است که در پایان این نشست، رئیس دانشگاه با اشاره به جایگاه دانشگاه تهران در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی که اخیراً منتشر شده، آن را مایه مباهات و خوشحالی دانست چرا که نشان می‌دهد دانشگاه تهران همچنان پله‌های ترقی را طی می‌کند.
دکتر نیلی احمدآبادی همچنین کسب عنوان «عضو هیأت علمی نمونه کشوری» در سال ۱۴۰۰ را به آقای دکتر منصور صفت گل، استاد دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی تهران تبریک گفت.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به انتصابات اخیر در دانشگاه، انتصاب دکتر کمره‌ای به عنوان معاون آموزشی، انتصاب دکتر آقایی به عنوان رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی و انتصاب دکتر میرخلیلی به عنوان رئیس دانشکده حقوق پردیس فارابی را تبریک گفت.
دکتر نیلی احمدآبادی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر پرویز کردوانی، استاد پیشکسوت دانشگاه، دکتر سید حسین مرجانمهر، استاد فقید دانشکده دامپزشکی، دکتر ابراهیم بنی‌حبیب، استاد پردیس ابوریحان، دکتر میترا گلچین، استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی، و نیز دیگر کارکنان، دانشجویان و خانواده‌های همه همکاران دانشگاهی که در یک ماه گذشته درگذشته‌اند، برای آنها علو درجات و برای بازماندگان آنها آرزوی صبر و سلامتی کرد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلید واژه ها: دانشگاه تهران شورای دانشگاه


( ۱۵ )

نظر شما :