تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/05/26 - 15:00
کد خبر: 405098

هرمز فرهت، رئیس دپارتمان موسیقی ۶ دانشگاه بزرگ درگذشت

شاهین فرهت که خودش استاد دانشگاه و آهنگساز و پسرعمویِ هرمز فرهت است، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، درگذشتِ هرمز فرهت را تایید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ شاهین فرهت گفت: صبح دیروز 25 مرداد 1400 هرمز فرهت در ایرلند و در شهر دوبلین درگذشت.

شاهین فرهت درباره پسرعمویش تاکید کرد: هرمز در سال‌های گذشته همیشه سالم و سرحال بود و در منزل کار می‌کرد. هر چند در این یک سال آخر، دیگر دانشجویی نمی‌دید، اما همیشه مشغول نوشتن و کار کردن بود. من ارتباط مداومی با او داشتم و همیشه از حال او با خبر بودم.

شاهین فرهت درباره علتِ مرگِ هرمز فرهت گفت: ایشان یک ماه پیش مبتلا به ذات‌ریه شد. این بیماری او را ضعیف کرد. هرمز فوق‌العاده سالم بود اما از یک طرف کهولتِ سن و از یک طرف دچار شدن به این بیماریِ ذات‌ریه او را از پا درآورد.

او ادامه داد: من هر روز با او صحبت می‌کردم. می‌گفت عمرم طولانی بود و مرگم هم طولانی شده است.

شاهین فرهت درباره جایگاه هنریِ هرمز فرهت گفت: هرمز فرهت یکی از بزرگترین وزنه‌های موسیقی در تاریخ موسیقی ایران بود. او از اولین کسانی است که درباره موسیقی ایرانی مقالات علمی نوشته است. تز دکترای او درباره دستگاه‌های موسیقی ایرانی است و در فُرم‌های مختلف موسیقی مانند سمفونی، سونات، کنسرتو و سوئیت اثر ساخته‌ است.

او ادامه داد: هرمز فرهت در 6 دانشگاه بزرگ جهان رئیس دپارتمان موسیقی بوده است؛ او رئیس دپارتمان موسیقیِ دانشگاه تهران، دانشگاه UCLA کالفورنیا، دانشگاه لانگ بیچ در کالیفرنیا، دانشگاه بلفاس و دانشگاه دابلین را در کارنامه دارد.

شاهین فرهت تاکید کرد: در کارنامه هنری هرمز فرهت ساخت موسیقی متن فیلم‌هایی مانند آرامش در حضور دیگران، گاو، جنوب شهر، پستچی و دایره مینا دیده می‌شود.

او در پایان تاکید کرد: بسیاری از آثار هرمز فرهت هنوز اجرا نشده‌اند. یکی از دغدغه‌های من چاپ و اجرای آثار موزیسین‌های ایرانی است. امیدوارم روزی بتوانیم آثار هرمز فرهت و  البته دیگر آهنگسازان موسیقی ایران را اجرا کنیم.

هرمز فرهت در سال 1307 در تهران متولد شد. وی از دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA) در رشته موسیقی لیسانس گرفت؛ سپس در رشته آهنگسازی کالج میلز در رشته آهنگسازی نزد داریوس میو آموزش دید و در نهایت از یو.سی.ال. ای دکترای موسیقی‌شناسی دریافت کرد.

وی در سال 1336 در طول پژوهش‌های خود برای دریافت دکترای موسیقی‌شناسی، با استفاده از بورس بنیاد فورد به ایران آمد و نزد حسین صبا (سنتور) و نصرالله زرین‌پنجه (سه‌تار) با موسیقی کلاسیک ایرانی آشنا شد.

پس از بازگشت به ایران از سال 1350 تا 1357 رئیس دپارتمان موسیقی دانشگاه تهران بود.

پایان‌نامه دکترای هرمز فرهت با عنوان «مفهوم دستگاه در موسیقی ایران» سال‌ها بعد، در 1990 توسط انتشارات دانشگاه کمبریج در بریتانیا به چاپ رسید که از مهمترین نوشته‌ها درباره‌ی موسیقی ایرانی به زبان انگلیسی است. برگردان پارسی این کتاب نیز به کوشش مهدی پورمحمد در تهران منتشر شده‌است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دیدار جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح با رهبر معظم انقلاب +عکس
لاله‌ها‌ی بهاری در باغ ایرانی +عکس
فیلم| اساتید دانشگاه هاروارد از دولت ترامپ شکایت کردند
آمریکا و عربستان توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند
آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای اردیبهشت ماه
لندن حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌های غزه را محکوم کرد
سرلشکر صفوی: سپاه پاسداران و نیروی قدس کمتر حرف می‌زنند و بیشتر عمل می‌کنند
تقدیر مقام معظم رهبری از ترتیل‌خوانی خانوادگی شبکه قرآن
برگزاری مراسم سالگرد شهدای کنسولگری ایران در سوریه +عکس
هشدار کاهش ۱۲ درجه‌ای دما و بارش‌های رگباری در تهران
نظام سلامت مراقبت از مادران باردار را تضمین کند
«عراقچی» برای توضیح مذاکرات، به کمیسیون امنیت ملی می‌رود
خشونت زایمانی؛ مانعی خاموش در برابر سیاست‌های فرزندآوری
واکنش نبویان به نقض خط قرمز رهبرانقلاب توسط عراقچی: غیرضروری، نادرست و غیر قابل توجیه بود
وزیر دفاع آمریکا: مذاکرات با ایران ثمربخش و گام خیلی خوبی بود
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت دو جهادگر در استان هرمزگان
لزوم ایجاد راه آهن ایلام کربلا برای تسهیل در تردد زوار اربعین
سریالی درباره فرزندآوری در راه تلویزیون
سیاه‌پوش شدن شهرری در سوگ حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
وام ۴۰۰ میلیونی ودیعه مسکن دهک ۱ تا ۴ قرض‌الحسنه است
حمایت فعالان دانشگاهی از محقق ایرانی دانشگاه آمریکا
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top