براساس نظام رتبهبندی شانگهای؛
دانشگاه تهران رتبه نخست ملی و رتبه دوم دانشگاههای جهان اسلام را کسب کرد / دانشگاه تهران در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت
در رتبهبندی منتشر شده در سال ۲۰۲۱ شانگهای، ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان رتبهبندی شدهاند که دانشگاههای هاروارد و استنفورد از ایالات متحده و دانشگاه کمبریج از انگلستان به ترتیب رتبههای اول تا سوم را از آن خود کردهاند.
جمهوری اسلامی ایران در این رتبهبندی با افزایش تعداد دانشگاهها به ۱۱ عدد، صدرنشین کشورهای اسلامی است.
به لحاظ بهترین رتبه دانشگاهی کشورهای اسلامی، عربستان با بازه رتبهای ۱۵۰-۱۰۱ در رتبه اول و ایران و مالزی با بازه رتبهای ۴۰۰-۳۰۱ بهصورت مشترک در رتبه دوم قرار دارند.
شانگهای یکی از سه نظام معتبر رتبهبندی در سطح بینالمللی است. کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیأت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه، چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبهبندی شانگهای است که توسط ۶ شاخص ارزیابی میشوند. این نظام رتبهبندی از ۶ شاخص در قالب چهار معیار جهت رتبهبندی دانشگاهها بهره میگیرد. این ۶ شاخص عبارتند از: تعداد فارغالتحصیلان برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد اعضای هیأت علمی برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد محققان پراستناد در ۲۱ حیطه موضوعی، تعداد مقالات منتشر شده در دو مجله Nature و Science، تعداد مقالات نمایه شده در نمایهنامههای توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان. منابع گردآوری داده در این رتبهبندی شامل وبسایتهای جوایز نوبل، مدال فیلدز ، پایگاههای اطلاعاتی و اطلاعات آماری دولتی است. اطلاعات پژوهشی دانشگاهها نیز از پایگاه استنادی WOS استخراج میشود.
عملکرد دانشگاههای کشورهای اسلامی در رتبهبندی شانگهای ۲۰۲۱
برای مشاهده گزارش توصیفی-تحلیلی معاونت بینالملل از رتبه دانشگاه تهران در نظام رتبه بندی شانگهای، اینجا کلیک کنید.
نظر شما :