تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/04/13 - 11:25
کد خبر: 400725

گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» از آخرین وضعیت خوابگاه‌ها در دوران کرونا؛

امکانات خوابگاهی به دانشجویان ترم تابستانی/ ممنوعیت اسکان دانشجویان در دانشگاه تهران/ ارتقا و بازسازی خوابگاه‌های دانشگاه‌ها

امکانات خوابگاهی به دانشجویان ترم تابستانی/ ممنوعیت اسکان دانشجویان در دانشگاه تهران/ ارتقا و بازسازی خوابگاه‌های دانشگاه‌ها

امسال با رسیدن به ایام تابستان طرح بازسازی، نوسازی و تجهیز خوابگاه های دانشجویی به میان آمده است به طوری که در سال تحصیلی جدید فضای مطلوبی را دانشگاه‌ها بتوانند برای دانشجویان خوابگاهی فراهم کنند.

به گزارش سرویس صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امسال با رسیدن به ایام تابستان طرح بازسازی، نوسازی و تجهیز خوابگاه های دانشجویی به میان آمده است به طوری که در سال تحصیلی جدید فضای مطلوبی را دانشگاه‌ها بتوانند برای دانشجویان خوابگاهی فراهم کنند.

با توجه به شرایط متفاوت کرونایی  پس از دو سال تعطیلی دانشگاه‌ها و در پی آن تعطیلی خوابگاه‌های دانشجویی به دلیل شیوع ویروس کرونا، اما اکنون بحث آموزش حضوری و بازگشایی دانشگاه‌ها مطرح شده و اگر واکسیناسیون دانشجویان به طور کامل انجام شود، دانشگاه‌ها از مهرماه بازگشایی خواهد شد.

در ادامه قصد داریم تعدادی از دانشگاه ها که از آغاز زمان کرونا تا تا به اکنون اقدام به تعمیر و بازسازی خوابگاه های خود کرده اند را معرفی کنیم:

افتتاح خوابگاه موقوفه پسرانه دانشگاه امیرکبیر

خوابگاه موقوفه پسرانه حسین ناصرالاسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مساحت هزار و ۱۰۰ متر مربع، در هفت طبقه و ۴۲ واحد ساخته شد.

براساس اعلام مسوولان این دانشگاه قرار است در این خوابگاه ۴۰۰ دانشجو در دوره دکتری اسکان یابند.

غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و سرپرست سازمان امور دانشجویان در مراسم افتتاح این خوابگاه گفت: توجه خیرین در سال‌های اخیر نسبت به موضوعات مربوط به آموزش عالی بسیار بیشتر از گذشته شده است که می توان این موضوع را یک نعمت محسوب کرد.

وی افزود: زیرساخت‌های دانشگاه‌ها از جمله خوابگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها با کمک خیرین بازسازی شدند و همچنین در مواردی توسعه یافتند.

سید احمد معتمدی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیزاظهار داشت: موضوعات مربوط به خوابگاه‌های دانشجویی همواره در اولویت امور دانشگاه قرار گرفته‌ است که به همین منظور برنامه‌های راهبردی برای تعمیر، بازسازی و ساخت خوابگاه‌های دانشجویی تدوین شد.

 شرایط اسکان تابستانی در خوابگاه‌های دانشگاه الزهرا (س)

دانشگاه الزهرا (س) شرایط اسکان تابستانی دانشجویان در خوابگاه‌های این دانشگاه را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: بر اساس مصوبات کمیته سلامت، پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا، مصوبات هیات رئیسه دانشگاه و به منظور حفظ سلامت دانشجویان و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) نسبت به پذیرش و اسکان دانشجویان واجد شرایط از تاریخ ۲۵ تیرماه طبق فرایند ذیل و مشروط به دریافت «تاییدیه سلامت از مرکز مشاوره، بهداشت و سلامت دانشگاه» و «تاییدیه آموزشی از معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه» از سامانه گلستان اقدام می‌نماید.

لازم به ذکر است، خوابگاه تابستان به دانشجویان مقطع دکتری، کارشناسی ارشدکه تا پایان شهریور ۱۴۰۰ از پایان نامه خود دفاع می‌کنند و همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که دارای واحد عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی بصورت حضوری دارند و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشدکه ترم ۳ را گذرانده اند، دررشته‌های آزمایشگاهی به صورت کامل در بازه ترم تابستان و در رشته‌های غیر آزمایشگاهی صرفا به مدت ۳ هفته با اعلام تاریخ حضور از طرف دانشکده پذیرفته می‌شوند.

زمان درخواست استفاده از خوابگاه دانشگاه امام خمینی (ره)

مان درخواست استفاده از خوابگاه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در سال تحصیلی جدید ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در اطلاعیه‌ای اعلام شد.

به اطلاع تمامی دانشجویان دوره روزانه متقاضی استفاده از خوابگاه در سال تحصیلی جدید ۱۴۰۱-۱۴۰۰ می‌رساند جهت اعلام درخواست خود می‌بایست از تا ۲۰ تیرماه با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی بوستان به آدرس: http://stu.ikiu.ac.ir درخواست خود را همراه با بارگذاری مدارک و مستندات مربوطه ثبت کنند.

بدیهی است در صورت بازگشایی دانشگاه‌ها در سال تحصیلی آینده پس از بررسی و امتیاز بندی با توجه به ظرفیت خوابگاهی موجود وحفظ پروتکل‌های بهداشتی، دانشجویانی که با درخواست آن‌ها موافقت می‌شود، باید جهت انتخاب اتاق از تاریخ ۱۰ تا ۲۰ مجدداً با مراجعه به سامانه بوستان، اتاق خود را انتخاب کنند.

خوابگاه‌های دانشجویی علوم پزشکی شهیدبهشتی بازسازی شدند

محمدعلی امام هادی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه معاونت دانشجویی و فرهنگی عهده دار مسایل روزمره و خوابگاهی دانشجویان است، گفت: عمده تلاش این معاونت مرتفع کردن مشکلات رفاهی و مالی دانشجویان و ایجاد بستری مناسب برای شکوفایی استعداد‌های آنان از طریق حمایت‌های مالی و معنوی است.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که تمامی خوابگاه‌های دانشگاه مجهز به ابزار و وسایل ورزشی شده اند، افزود: بازسازی کامل سالن‌های ورزشی و بهبود وضعیت تغذیه و ایاب ذهاب از جمله اقداماتی است که با همت مسولان دانشگاه در این معاونت انجام شده است.

وی با بیان اینکه شیوع پاندمی کرونا بسیاری از فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها را تحت تاثیر قرار داد، گفت: کرونا روند حضور بخش عمده‌ای از دانشجویان را تحت تاثیر قرار داده، ولی علیرغم شیوع کرونا نحوه آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی به واسطه ماهیت و رسالت این دانشگاه‌ها و همچنین ارائه آموزش‌های عملی و بالینی در بیمارستان‌ها، رنگ و بوی دیگری دارد.

بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه هرمزگان در تابستان ۱۳۹۹

مهدی عباسی، مدیر روابط عمومی دانشگاه هرمزگان در خصوص بازسازی خوابگاه‌های دانشگاه، گفت: خوابگاه‌های دانشگاه در حال حاضر نیاز به بازسازی ندارند و آخرین مرحله بازسازی آن‌ها در تابستان سال ۱۳۹۹ صورت گرفته، اما در صورتی که نیاز به بازسازی مجدد باشد، در تابستان سال ۱۴۰۰ این اقدامات صورت می‌گیرد.

وی درباره بازسازی سلف سرویس‌های دانشگاه خاطرنشان کرد: مراحل احداث سلف سرویس جدید دانشگاه هرمزگان در حال انجام است و احتمالا قبل از شروع ترم اول تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ این سلف افتتاح شود و به بهره‌برداری برسد.

شرایط اسکان تابستانی خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیر

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی شرایط اسکان تابستانی دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، دانشجویان ارشد و دکتری شامل اسکان در خوابگاه‌های دانشجویی هستند که تا ۳۱ شهریور از پایانامه خود دفاع می‌کنند.

لازم به ذکر است، مبلغ اجاره بها از ۱۶ تیرماه تا ۱۶ شهریور به مدت دوماه بر اساس مصوبه صندوق رفاه دانشجویان خواهد بود.

بازسازی و نوسازی خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه کردستان

ابراهیم سلیمانی، مدیر امور دانشجویی دانشگاه کردستان در خصوص بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی گفت: این دانشگاه دارای ۱۷ خوابگاه دانشجویی است و برخی از این خوابگاه‌ها تازه تاسیس هستند و نیاز به بازسازی ندارند.

سلیمانی افزود: با اینکه اکثر خوابگاه‌های دانشگاه نیاز به بازسازی ندارند، در تابستان ۱۳۹۹ پروسه بازسازی چند خوابگاه پسرانه دانشگاه انجام شد و قرار است در تابستان ۱۴۰۰ نیز بازسازی یکی دیگر از خوابگاه‌های پسرانه صورت گیرد.

مدیر امور دانشجویی دانشگاه کردستان اظهار کرد: جدای از آن، قرار است به منظور بالا بردن ظرفیت اسکان دانشجویان در خوابگاه‌های دانشگاه، به زودی خوابگاهی دخترانه با ظرفیت اسکان ۴۰۰ نفر را افتتاح کنیم.

آماده‌سازی ظرفیت ۳۵۰۰ نفری اسکان در خوابگاه‌های علامه 

غلامرضا لطیفی با اشاره به تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از خوابگاه‌های دانشگاه علامه به دلیل فرسودگی غیر فعال شده بود که اخیرا با سه هدف آموزشی، اقامتی و فرهنگی بازسازی کامل شد.

معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: بقیه خوابگاه نیز کاملا بازسازی و به سازی شده و کاملا آماده اسکان شده و آماده ایم که اگر کرونا به پایان رسید از مهرماه بتوانیم پذیرای دانشجویان در خوابگاه باشیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر خوابگاه‌های علامه ۳۵۰۰ ظرفیت اسکان دارد که اگر کرونا بخواهد ادامه پیدا کند و خوابگاه‌ها بازگشایی شود نهایتا می‌توانیم ظرفیت را به یک چهارم کاهش دهیم.

برنامه ارتقای خوابگاه های دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا

مدیر امور دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت: خوابگاه مریم از جمله سرا‌های دانشجویی دانشگاه است که در حال بازسازی آن هستیم و خوابگاه فرزانگان ۱ را هم به صورت کلی ارتقا دادیم.

محمدجواد دکامی، مدیر امور دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز گفت: در حال حاضر مشغول به بازسازی و ارتقا خوابگاه‌های دانشگاه هستیم.

دکامی خاطرنشان کرد: تا الان دو خوابگاه دخترانه در حال ارتقا هستند. همچنین خوابگاه مریم از دیگر سرا‌های دانشجویی دانشگاه به نام مریم است که در حال بازسازی آن هستیم. خوابگاه فرزانگان ۱ را هم به صورت کلی ارتقا دادیم.

مدیر امور دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان اظهار کرد: اگر بودجه کفاف بدهد برنامه‌ای برای دیگر خوابگاه‌ها نیز داریم.

دو خوابگاه دانشجویی دانشگاه ایلام در سال ۱۳۹۹ بازسازی شد

معاون دانشجویی دانشگاه ایلام گفت: در سال ۱۳۹۹ اقدام به بازسازی دو خوابگاه دانشجویی دانشگاه کردیم و قرار است در تابستان ۱۴۰۰ یکی دیگر از خوابگاه‌های دانشگاه که دخترانه است را بازسازی و نوسازی کنیم.

مهدی صیدی، معاون دانشجویی دانشگاه ایلام گفت: دانشگاه ایلام دارای ۹ خوابگاه دانشجویی شامل ۴ خوابگاه دخترانه و ۵ خوابگاه پسرانه است.

صیدی با بیان اینکه خوابگاه‌های دانشگاه ایلام در مجموع از ظرفیت اسکان ۴۰۰۰ نفر برخوردارند، افزود: در سال ۱۳۹۹ اقدام به بازسازی دو خوابگاه دانشجویی دانشگاه کردیم و قرار است در تابستان ۱۴۰۰ یکی دیگر از خوابگاه‌های دانشگاه که دخترانه است را بازسازی و نوسازی کنیم.

معاون دانشجویی دانشگاه ایلام اظهار کرد: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی از محل کمک‌های صندوق رفاه صورت گرفته و در کل تا به الان ۴ خوابگاه بازسازی و نوسازی شدند و مابقی خوابگاه‌ها نیز به مرور بازسازی می‌شوند.

نوسازی و بازسازی ۴ خوابگاه دانشگاه تهران

سعید حبیبا درباره وضعیت خوابگاه‌های این دانشگاه، با بیان اینکه در سنوات گذشته معمولاً بازسازی خوابگاه‌ها محدود به برخی تعمیرات ضروری بوده است، گفت: امسال ما با استفاده از فرصتی که بواسطه شرایط کرونا و عدم حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها ایجاد شد، اقدام به نوسازی اساسی و بنیادین ۴ خوابگاه سطح شهر کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه خوابگاه‌های سطح شهر دانشگاه تهران ساختمان‌هایی هستند که اساساً به منظور کاربری خوابگاهی احداث نشده و در سالیان گذشته با برخی تغییرات، شکل خوابگاه به خود گرفته اند، افزود: ما درحال نوسازی و بازسازی اساسی ۴ خوابگاه؛ ساختمان قدس یک، ساختمان شهدای دانشجو، خوابگاه رودکی و خوابگاه قدس هستیم.

حبیبا ادامه داد: در حال حاضر نوسازی ۶۵۰۰ متر مربع فضای خوابگاهی را در دست اجرا داریم و با تغییرات ساختاری صورت گرفته، علاوه بر افزایش ظرفیت اسکان و بازسازی بنیادین تأسیسات، ۱۱۰۰ متر فضای فرهنگی و ورزشی نیز در این خوابگاه‌ها ایجاد کرده ایم.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه گنجایش این ۴ خوابگاه نزدیک به ۱۱۰۰ نفر است، اظهار داشت: از جمله اقدامات صورت گرفته در روند نوسازی خوابگاه‌ها می‌توان به احداث و نصب و یا تعویض و تعمیر آسانسورها، نوسازی سیستم آب و فاضلاب، تأسیسات، و برق، تعویض درب و پنجره‌ها و بازسازی پله‌ها و … اشاره کرد.

خوابگاه‌ دانشکده شهید قاضی طباطبائی ارومیه در دوران کرونا بازسازی شد

رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید قاضی طباطبائی ارومیه گفت: امسال با توجه به شیوع کرونا، دانشجویان در خوابگاه‌ دانشجویی دانشکده حضور نداشتند و ما از این فرصت برای بازسازی خوابگاه دانشجویی استفاده کردیم.

سیروس یوسفی خاتونی، رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید قاضی طباطبائی ارومیه  با اشاره به عدم وجود خوابگاه‌های متاهلی در این دانشکده گفت: با توجه به اینکه دوره تحصیلات تکمیلی در دانشکده فنی حرفه‌ای شهید قاضی طباطبائی وجود ندارد، به همین دلیل خوابگاه‌های متاهلی هم نداریم.

یوسفی خاتونی با اشاره به ظرفیت پذیریش خوابگاه‌های دانشکده مطرح کرد: ظرفیت پذیرش خوابگاه دانشکده با توجه به استاندار‌های مطرح شده حدود ۲۶۰ نفر است.

رئیس دانشکده فنی حرفه‌ای شهید قاضی طباطبائی ارومیه تصریح کرد: دانشکده فنی و حرفه‌ای ارومیه حدود ۶ مجتمع خوابگاهی برای دانشجویان دارد. بر همین اساس در مرکز شهید قاضی طباطبائی یک مجتمع خوابگاهی؛ در آموزشکده شهید بهشتی یک مجتمع خوابگاهی وجود دارد. در مرکز البرز هم که ذیل آموزشکده دخترانه ارومیه است یک بلوک خوابگاه وجود دارد. همچنین مرکز خوی هم دو بلوک خوابگاه دانشجویی دارد.

بررسی طرح ارتقای خوابگاه‌های دانشجویی با شرایط ویژه کرونایی

تابستان امسال طرح ارتقای خوابگاه‌ها امسال با شرایط ویژه کرونایی اجرا خواهد شد و در این خصوص درخواست‌های زیادی از سوی دانشگاه‌ها به صندوق رفاه وزارت علوم ارسال شده است.

صمد حاج جباری، سرپرست معاونت دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان در این خصوص گفت: برنامه ریزی برای طرح ارتقای خوابگاه‌های دانشجویی انجام شده، درخواست‌های دانشگاه به صندوق رفاه ارسال شده و کماکان هم دانشگاه‌ها نظرشان این است که طرح ارتقا خوابگاه‌ها را داشته باشند.

وی افزود: این طرح در دستور کار صندوق رفاه قرار گرفته و به زودی به دانشگاه‌ها اعلام می‌شود. دانشگاه‌هایی که پای کار هستند جزئیات آن اعلام شده و بر اساس حق سهم‌هایی که دانشگاه‌ها دارند با آن‌ها همراهی خواهد شد. بودجه در نظر گرفته شده مانند سال‌های گذشته است.

معاون امور دانشجویان صندوق رفاه اضافه کرد: البته امسال تورم و گرانی بسیار زیاد بوده، اما صندوق رفاه در حد توان حمایت‌های لازم را از دانشگاه‌ها خواهد داشت. میزان بودجه اختصاص داده شده به این طرح از قبل برنامه ریزی و مشخص است. با توجه به شرایط تورم بالا انتظار این است که حمایت‌ها و بودجه‌ها بیشتر باشد.

حاج جباری ادامه داد: سهم ۵۰ درصدی که صندوق رفاه باید به حساب دانشگاه‌ها واریز کند پس از نهایی شدن تفاهم نامه با دانشگاه‌ها به حساب آن‌ها واریز خواهد شد. واریز این حمایت صندوق رفاه مستلزم آن که مراحل کار مشخص شود که مراحل نهایی آن در حال انجام است.

وی افزود: از آن جایی که احتمال بازگشایی دانشگاه‌ها از مهرماه وجود دارد، طبیعتا دانشگاه‌ها در تلاش هستند به نحو مطلوب آماده شوند؛ اما شرایط به لحاظ تجهیزات، هزینه‌ها و غیره نسبت به دو سال قبل بدتر است، البته صندوق رفاه همراهی‌های خود را در این مسیر با دانشگاه‌ها خواهد داشت.

وی یادآور شد: طرح ارتقای خوابگاه‌های دانشجویی از دید صندوق رفاه دانشجویان به پایان رسیده و از هفته جاری دانشگاه‌ها اطلاعات لازم را خواهند داشت. دانشگاه باید سهم ۵۰ درصدی خود را مشخص و پیش بینی کند که کار زمین نماند. اگر دانشگاه کاری را آغاز کند، اما نتواند به سرانجام برساند به مشکل بر می‌خورد و باید پیش بینی‌های لازم انجام شود، اگر صندوق رفاه دانشجویان به جمع بندی برسد که منابع مالی دانشگاه‌ها مشخص است، قطعا کار را به سرعت آغاز خواهد کرد.

بررسی آخرین پیش بینی‌ها برای بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دراین باره گفت: درخواست ما از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی این بوده است که اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارمندان دانشگاه‌ها را در اولویت برنامه واکسیناسیون قرار دهند که خوشبختانه این درخواست پذیرفته شده است.

وی ادامه داد: امیدواریم امکانات آن فراهم شود، مسئولان مربوطه تعهد داده‌اند که اگر واکسن مورد نیاز تأمین شود از مرداد ماه این برنامه شروع شود؛ این‌ها مواردی است که تماماً در اختیار وزارت علوم نیست.

وزیر علوم درباره اینکه واکسیناسیون دانشگاهیان با واکسن‌های ایرانی خواهد بود یا خیر افزود: هنوز مشخص نیست چرا که تشخیص این مورد بر عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بوده و ما تشخیص این وزارتخانه را به عنوان مرجع رسمی علمی قبول داریم. فعلاً قول داده شده است که واکسیناسیون از مرداد ماه آغاز شود.

وی ادامه داد: امیدواریم که واکسیناسیون از مرداد ماه آغاز شده و ما بتوانیم دانشگاه‌ها را در نیم‌سال آینده به صورت حضوری آغاز کنیم.

وزیر علوم افزود: پیش بینی ما این است که اگر واکسیناسیون مرحله‌ای انجام شود، در مرحله اول واکسیناسیون دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دلیل کمتر بودن جمعیت و بالاتر بودن سن به صورت کامل انجام گیرد و در مرحله بعد دانشجویان مقاطع دیگر در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند.

با این اظهار نظر وزیر علوم می‌توان گفت شرایط حداقلی آموزش حضوری برای سال تحصیلی جدید به اندازه‌ای فراهم خواهد شد. حضوری شدن دانشگاه‌ها مستلزم این است که سایر بخش‌های متصل به دانشگاه از جمله خوابگاه‌های دانشجویی با شرایط ویژه آماده سازی شوند.

پذیرش دانشجوی جدید در خوابگاه‌های دانشگاه تهران ممنوع شد

سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی شهر تهران و نحوه فعالیت خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه گفت: خوابگاه‌های دانشگاه تهران تعطیل نشده، اما پذیرش دانشجوی جدید در خوابگاه ممنوع است.

وی افزود: تا عادی شدن شرایط شهر تهران دانشجوی جدید در خوابگاه ساکن نخواهد شد. دانشجویان ساکن در خوابگاه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان در خوابگاه هستند چرا که رفتن این دانشجویان به شهر‌ها، خود موجبات نقل و انتقال بیماری را افزایش می‌دهد.

حبیبا اضافه کرد: تا زمانی که دانشجویان نیاز به خوابگاه دارد و کار آزمایشگاهی دارند در خوابگاه حضور دارند اما تا عادی شدن شرایط اسکان دانشجویانی که با درخواست اسکان آن‌ها موافقت شده بود متوقف شده تا شرایط به حالت قبل برگردد.

گزارش از سجاد مشهدی حسن

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حمایت معاونت زنان ریاست‌جمهوری از زنان مبتلا به بیماری هموفیلی
دلیلی کمتر گفته شده درباره زنانی که نمی‌توانند وزن کم کنند!
علم‌ آموزی زنان، گامی به سوی تعالی خانواده و نسل های بشری است
شهادت ۵۵ فلسطینی در غزه از بامداد امروز
«پیروزی دیپلماتیک» برای پوتین
توییت ولیعهد عربستان به زبان فارسی در حمایت از فلسطین و ایران
خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفتگوها در رم
درویش از مدیرعاملی پرسپولیس استعفا کرد
ورود آژانس بین المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است
بیانیه عمان درباره دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
مذاکرات فنی روز چهارشنبه در عمان برگزار می‌شود
شنبه آینده مذاکرات در سطح دو مذاکره کننده ارشد ادامه می‌یابد
بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار
آمار خودآسیبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی را به صفر می‌رسانیم
عربستان در مسیر پیوستن به اراده ضد استعماری ایران
اختصاصی/ مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا سازنده بوده است
اسرائیل اسرای خود را در نوار غزه می‌کشد
همبستگی مردم بلژیک با فلسطین و غزه +عکس
دیدار عراقچی با وزیر خارجه ایتالیا قبل از شروع مذاکرات +عکس
ساخت دانشکده جدید حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه علامه
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top