به مناسبت روز دانشجو

معاون دانشجویی دانشگاه: خوابگاه‌ جدید دانشگاه تهران با ظرفیت ۳۰۰ نفر به بهره‌‌برداری می‌رسد

تعداد بازدید:۲۶۲۴
روابط عمومی دانشگاه تهران: دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی و رئیس سازمان دانشجویان دانشگاه تهران، شانزدهم آذرماه و به مناسبت روز دانشجو در گفت‌و‌گو با لیلا احمدی، کارشناس روابط عمومی، ضمن تبریک این روز، از بهره‌‌برداری خوابگاه‌ جدید دانشگاه تهران با ظرفیت ۳۰۰ نفر در ۲۲ بهمن‌ماه سال جاری خبر داد.
معاون دانشجویی دانشگاه: خوابگاه‌ جدید دانشگاه تهران با ظرفیت ۳۰۰ نفر به بهره‌‌برداری می‌رسد

دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی و رئیس سازمان دانشجویان دانشگاه تهران در ابتدای این گفت‌وگو ضمن گرامی‌داشت شانزدهم آذر ماه، روز دانشجو گفت: «این روز بزرگ را به همه دانشجویان و به‌ویژه نودانشجویانی که امسال پا به مهد علم و دانش، دانشگاه تهران گذاشتند، تبریک می‌گویم. روز دانشجو، روز تأکید بر نقش بی‌مانند مجاهدت در راه کسب علم و دانش و فتح سنگرهای علم و دانش در راستای پیشرفت مادی و معنوی کشور است. در این روز بزرگ، همه عهد می‌بندیم تا برای پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی تلاش کنیم. بزرگداشت روز دانشجو، ارج نهادن به جایگاه والای دانشجویانی است که آینده‌سازان ایران عزیز هستند».
 

ساخت خوابگاه برای دانشجویان ممتاز به کمک خیرین
معاون دانشجویی و رئیس سازمان دانشجویان دانشگاه، ضمن اعلام نیاز دانشگاه به خوابگاه‌های جدید گفت: «با تلاش‌های انجام شده به زودی شاهد آغاز به ساخت خوابگاه جدیدی با ظرفیت ۱۶۷ نفر برای دانشجویان ممتاز خواهیم بود. این خوابگاه که به همت و حمایت بنیاد حامیان پردیس فنی دانشگاه تهران ساخته خواهد شد، طبق برنامه‌ریزی انجام شده حداکثر در خرداد یا تیر سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد».
 

ایجاد یک‌هزار و ۱۰۰ متر فضای ورزشی، فرهنگی و رفاهی
دکتر حبیبا، یکی از مشکلات دانشجویان مستقر در خوابگاه‌های سطح شهر را کمبود فضاهای ورزشی و رفاهی برشمرد و افزود: «عملیات ساخت و ساز ایجاد فضایی با متراژ یک‌هزار و ۱۰۰ متر در خوابگاه قدس آغاز شده و به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. این مجموعه شامل: نمازخانه، سالن مطالعه، فضای سرو غذای گرم و سالن ورزشی است».
 

رویکرد کیفی‌سازی و کارآمدی در طرح ارتقا خوابگاه‌های سطح شهر تهران
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «دانشگاه تهران نماد آموزش عالی و دانشگاه جامع کشور و انتخاب اول دانشجویان با استعداد و پرتلاش در آزمون‌های سراسری است که با تلاش از اقصی نقاط کشور وارد آن می‌‌شوند. وضعیت نامناسب خوابگاه‌های سطح شهر و حل مسأله این خوابگاه‌ها، نیازمند تأمین مالی و اعتبارات ملی بسیاری است که از این فرصت استفاده کرده و از سازمان برنامه و بودجه کشور و مجلس محترم شورای اسلامی درخواست دارم تا در بودجه سال آینده این موضوع مهم را مورد توجه قرار دهند. با این وجود حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه، همواره تلاش کرده است در قالب طرح بهبود کیفیت خوابگاه‌ها، فضای کالبدی بخشی از خوابگاه‌ها را بهبود بخشد».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با تشریح وضعیت این خوابگاه‌ها که عموماً از نظر رده‌بندی در سطح پنج هستند، عنوان کرد: «برنامه ارتقا خوابگاه» ها با رویکرد «کیفی‌سازی و کارآمدی» و با همکاری خیرین محترم (۳۰ درصد)، دانشگاه تهران (۳۰ درصد) و صندوق رفاه کشور (۴۰ درصد) طراحی شده است که امیدواریم این طرح که در پنج خوابگاه در حال اجراست تا بهمن ماه امسال به پایان برسد».
 

اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دوران کرونا
دکتر حبیبا، با اشاره به اینکه کرونا با وجود محدودیت‌ها و تلخی‌ها، واقعیتی است که همگان آن را پذیرفته‌اند، افزود: «دانشگاه به‌رغم وجود این مشکل، لحظه‌ای آموزش و پژوهش را تعطیل نکرده است و با بسیج تمام امکانات شرایطی را فراهم کرد تا آموزش و پژوهش از طریق دوره‌های مجازی ادامه یابد و یک لحظه هم متوقف نشود و این افتخاری برای دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های کشور است».
وی با تبیین اقدامات انجام شده در حوزه دانشجویی از اسکان دانشجویان به‌ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خوابگاه‌های دانشگاه تهران و پردیس‌های قم، کرج، ورامین و فومن خبر داد و گفت: «دانشجویانی که دوره‌های آموزشی خود را به پایان رسانده‌اند، پروپوزال آنها توسط گروه مربوط تأیید شده، استاد راهنما حضور دانشجو را جهت جمع‌آوری دیتا در آزمایشگاه، مزرعه و بیمارستان ضروری تشخیص دهد و معاون آموزشی دانشکده آن را تأیید کند، شرایط اسکان آنها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فراهم خواهد شد».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران افزود: «البته این موضوع مشروط به کنترل ویروس کرونا و کاهش شیوع آن است، لذا این معاونت آمادگی دارد آن دسته از دانشجویان تحصیلات تکمیلی با شرایط ذکر شده را که نیازمند خوابگاه هستند، اسکان دهد. همچنین لازم به ذکر است که با توجه به دستورالعمل‌ها در رستوران‌های مکمل و رستوران‌های عادی خوابگاه‌های دانشجویی به دانشجویان وعده‌های صبحانه، ناهار و شام ارائه می‌شود».


حل مشکل متقاضیان خوابگاه متأهلین
دکتر حبیبا، در پاسخ به این سوال که چرا به درخواست متقاضیان خوابگاه متأهلین پاسخ داده نمی‌‌شود، در حالی‌که بسیاری از دانشجویان متأهل متقاضی خوابگاه هستند و نسبت به این موضوع اعتراض دارند، اظهار کرد: «همان‌طور که می‌‌دانید متقاضیان خوابگاه متأهلین بسیار زیاد و متأسفانه برخی دانشجویان متأهل ما که در این خوابگاه‌‌ها در سنوات گذشته ساکن شده‌اند، مدت زمان اسکان آنها به اتمام رسیده و به دلایل مختلف هنوز به‌رغم اتمام قرارداد به‌صورت غیرمجاز ساکن هستند و تخلیه نکرده‌اند، این امر باعث ایجاد مشکل برای سایر متقاضیان شده است».
وی ادامه داد: «ظرفیت خوابگاه متأهلین ۴۲۰ واحد است که تعداد زیادی از این واحدها در دست دانشجویانی است که قرارداد آنها به پایان رسیده است. همین امر برنامه‌های استقرار دانشجویان جدید را به شدت دچار مشکل کرده و اعتراضات زیادی را موجب شده است».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران تصریح کرد: «تدبیر دانشگاه برای حل این مشکل مصوبه‌ای از سوی هیأت امنا است که بر اساس آن کسانی که سنوات مجازشان به پایان برسد، اجاره بهای آن به مبلغ کارشناسی روز تعیین می‌شود و دانشگاه چاره‌ای جز اجرا ندارد. از این‌رو مصوبه‌ای ابلاغ شد و آن عده از دانشجویان که از مصوبه اطلاع نداشتند بر اساس مصوبه هیأت رئیسه اگر ظرف یک ماه خوابگاه را تخلیه کنند، مطابق قیمت قبلی، ولی دانشجویانی که همچنان سکونت دارند باید اجاره را به قیمت روز کارشناسی شده پرداخت کنند».
دکتر حبیبا افزود: «ما امیدواریم دانشجویان از این فرصت استفاده کنند تا متقاضیان زیادی که منتظرند، بتوانند از مزایای خوابگاه متأهلین بهره‌مند شوند و به تحقیق و تحصیل خود ادامه دهند. همچنین در برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ارائه بن کارت ارزاق یک میلیون تومانی برای دانشجویان متأهل خوابگاه در دستور کار قرار دارد».


مشاوره و خدمات بهداشت روانی آنلاین
وی ارائه خدمات مددکاری و مشاوره برای همه دانشجویان نیازمند را از دیگر فعالیت‌های معاونت دانشجویی در زمان کرونا توصیف کرد و گفت: «دانشجویان در این بحران به شدت نیازمند مشاوره و دریافت خدمات بهداشت روان بودند، لذا از طریق مددکاران و استفاده از مشاوره‌های حضوری، آنلاین، مشاوره‌های تلفنی، ایمیل و اپ‌های موجود این خدمات را به دانشجویان ارائه می‌‌دهیم».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، ارائه خدمات مشاوره تلفنی و افزایش شیفت و تعداد نفرات مشاوران تلفنی برای ارائه خدمات به تعداد بیشتری دانشجوی متقاضی، برگزاری وبینار‌های آموزشی در دوران کرونا به‌صورت رایگان در خصوص بهداشت‌روان که هر روز در حال برگزاری است، برگزاری مسابقات بهداشت‌روان، تولید و انتشار محتواهای بهداشت‌روان در قالب پادکست، اینفوگرام‌ها، موشن‌گرافی و محتوای الکترونیکی و افزایش تعداد اعضای اینستاگرام به ۲۸ هزار را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه برشمرد.
 

برگزاری انتخابات شورای صنفی به‌صورت الکترونیکی
دکتر حبیبا، در پایان سخنان خود با بیان اینکه انتخابات شورای صنفی طی دو سه سال گذشته در دانشگاه تهران به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شد، خاطرنشان کرد: «با عنایت به شرایط کرونایی و با توجه به بستر آماده، الکترونیکی بودن این انتخابات، مشکلی وجود نداشت. حتی در شرایط عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، اما همچنان با شور و شوق فراوان در شبکه‌های مجازی این انتخابات برگزار شده است. از بین ۲۸ واحد انتخاباتی (پردیس / دانشکده / خوابگا‌ه‌ها) تعداد ۹ واحد نمایندگان خود را در شورای صنفی انتخاب کردند و در روزهای آتی نیز بقیه واحدها دارای شورای صنفی خواهند شد، اکنون در اواسط مرحله دوم انتخابات هستیم. همانطور که می‌دانیم شورای صنفی بازوی مؤثر معاونت دانشجویی در دانشگاه است».
 

خبر مرتبط:
پیام رئیس دانشگاه تهران به مناسبت گرامیداشت ۱۶ آذر، روز دانشجو

کد تحریریه : ۰۳

کلید واژه ها: معاونت دانشجویی ۱۶ آذر خوابگاه فضای ورزشی خوابگاه متأهلی مشاوره انتخابات شورای صنفی


( ۴ )

نظر شما :